Ezekkel az ötletekkel hazavihetjük a mozit (x)

2020. december 1. – 10:52

Ezekkel az ötletekkel hazavihetjük a mozit (x)

Másolás

Vágólapra másolva

A korlátozások miatt egy időre le kell mondanunk a mozitermek kényelmes foteleiről és a gépi popcorn illatáról, a mozihangulatot viszont némi kreativitással otthonunkban is megteremthetjük. A négy fal között töltött esték ráadásul alkalmat adnak arra, hogy kényelmesen végigvegyük a filmes bakancslistánkat. Az igazi moziélmény kialakításához most az LG tippjei adnak segítséget.

Tökéletes képernyőméret

Sokak szerint minél nagyobb képernyőn nézünk egy filmet, annál jobb lesz az élmény is. Ha azonban túl közel ülünk egy túl nagy képernyőhöz, akkor hosszú távon nehezebbé, fárasztóbbá válhat a teljes kép befogadása, és a kép is pixelessé, szemcséssé válhat. Érdemes a következő ökölszabályt alkalmazni: körülbelül akkora képernyőn nézzünk filmet, aminek a képátmérője fele annak a távolságnak, ahonnan nézzük. Ha tehát két méterre ülünk a kijelzőtől, 100 cm-es képátló az ideális méret.

Mozivászon a nappaliban

Ha igazán meghitt hangulatra vágyunk, érdemes beszereznünk egy házi vetítőgépet – ma már akár 4K felbontású készülékeket is használhatunk otthon. A mai projektorok könnyen hordozhatók, így ha éppen a hálóban moziznánk, akkor sem kell sokat bajlódnunk az átköltözéssel. Az LG CineBeam projektoraival akár a plafonra is vetíthetünk, és a lakás minden pontján a szoba adottságaihoz állíthatjuk be a képátlót. A HU80KSW, HU70LS és HU85LS 4K projektorokkal akár 140-150 hüvelykes képátlóval, 3840 x 2160-as felbontással is nézhetünk filmeket otthon. E készülékek ugyanolyan okosrendszert kaptak, mint egy televízió, így egyszerű és kényelmes hozzáférést biztosítanak a legnépszerűbb streaming szolgáltatók – HBO GO, Apple TV, Apple TV+, Netflix – alkalmazásaihoz.

Fontos a hangzás

A mozitermekből talán a valósághű, erőteljes hangzást a legnehezebb hazavinnünk. Otthonunkban is minőségi hangképet teremthetünk azonban egy nagyobb teljesítményű Bluetooth-hangszóróval vagy egy Dolby Atmos jelzésű hangprojektorral. A megfelelő hangzásért ráadásul ma már kábelekkel sem kell bajlódnunk: a Bluetooth-képes eszközöket – így az LG projektorait is – gyorsan és kényelmesen, vezeték nélkül csatlakoztathatjuk egymáshoz.

A szoba megvilágítása

Előfordulhat, hogy egy-egy hosszúra sikerült filmnézős este után megfájdul a fejünk és úgy érezzük, túlerőltettük a szemeinket. Bár a moziban ahhoz szoktunk hozzá, hogy csak a vásznon pergő képek világítják be a termet, mégsem ajánlatos otthon teljes sötétségben filmet nézni. A sötét környezet és a fényes képernyő közötti kontraszt szemfárasztó hatású, ezért a tévé közelében érdemes elhelyezni valamilyen hangulatvilágítást. Így nem csak a szemünket kíméljük, de a világosabb háttérhez képest a képernyőn megjelenő szürkék és a feketék is mélyebbeknek látszanak majd.

Ha pedig már csak a megfelelő filmet keressük, az LG Magyarország kezdeményezése nyomán több, mint 4000 olvasói komment alapján létrehozott 100 film, ami megérdemli, hogy a saját mozinkban lássuk lista tökéletes kiindulópont lehet.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az LG Magyarország.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!