Ventilátor nélkül jön az új MacBook Air

2020. november 10. – 20:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Virtuálisan zajlott az Apple szokásos őszi bejelentése, ahol a cég bejelentette az M1 névre keresztelt, Arm-alapú processzort, ami az Intel által gyártott alkatrészek helyett fog használni. Az Apple 2005 óta használta az Intel CPU-it.

Az M1 belekerül az új MacBook Air-be is, ami a cég állítása szerint 18 órányi videót tud lejátszani egy töltéssel, és a processzor segítségével olyan teljesítményre lesz képes, ami lekörözi majd a jelenleg kapható laptopok 98 százalékát. Mai szemmel az a legfurább, hogy a gépben nem lesz ventilátor, azaz gyakrolatilag hangtalanul fog futni. A 2020-as MacBook Air 999 dollárról indul, Magyarországon ez 429 990 forint. A MacBook Pro is megkapta az M1-et, igaz, itt maradt a hűtőventilátor hozzá, itt a legolcsóbb 13 hüvelykes modell 549 990-ba kerül itthon.

Az Apple bemutatta az új Mac Mini-t is, két év telt el a legutóbbi változat óta. A cég szerint az új gép háromszor gyorsabb lesz az előzőnél, szintén az M1 miatt. A Gizmodo szerint ez a legolcsóbban elérhető Mac mostanában, az Egyesült Államokban 700 dollárba kerül majd, Magyarországon 309 990 forintba, és november 17-től lehet majd kapni.

A cég bejelentette azt is, hogy november 12-n jelenik meg az operációs rendszerének új változata, a macOS Big Sur, ami az iOS 14 fejlesztéseit viszi majd át az asztali gépekre, lesz benne egy új Irányítóközpont, egy újratervezett Térképek, ráncfelvarrást kap a Safari böngésző is.

A sajtótájékoztatót itt lehet megnézni teljes egészében:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!