Tiltólistára rakja a Facebook a holokauszttagadást

2020. október 12. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mark Zuckerberg hétfőn közölte Facebook-oldalán, hogy frissítik a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályzatukat és tiltani fogják a holokauszttagadást közösségi oldalukon.

Zuckerberg szerint az antiszemitizmus növekedése miatt van szükség az új szabályzatra: ezért fogják ezentúl tiltani az olyan bejegyzéseket is, amelyek tiltják vagy torzítják a holokausztot.

„Ha valaki a Facebookon rákeres a holokausztra, olyan hiteles oldalra fogjuk irányítani, ahol pontos információkat kaphat.”

Hozzátette, tudja, hogy az ilyen tiltás mindig rizikós, mert valahol a szólás szabadsága és a gyűlöletbeszéd tiltása között kell dönteni, de „meg kell húzni a határt” elfogadható és elfogadhatatlan között.

„A megfelelő vonal meghúzása elfogadható és nem elfogadható beszéd között nem egyszerű, de a világ jelenlegi állapota mellett úgy gondolom, hogy ez a megfelelő egyensúly.”

-írja.

A Facebookon a járvány alatt megnőtt jelentősen a kamuhírek népszerűsége is. Szeptember végén a közösségi oldal lelőtt számos járványtagadó Facebook-csoportot is.

Ide kattinthat a Telex további híreiért

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!