A sérült és fogyatékkal élő embereknek is jár a mozgás és meditáció öröme

2021. december 17. – 10:57

A sérült és fogyatékkal élő embereknek is jár a mozgás és meditáció öröme

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony alkalmából nyolc civil szervezet kap komoly támogatást, melynek mértékéről ajándék év végi mobilnet aktiválásakor szavazhatunk. Videósorozatunk új részében az AdniJóga és a SUHANJ! alapítvány tagjai mesélnek tevékenységükről, ezzel kampányolva amellett, hogy a minőségi szabadidő ügye minél nagyobb támogatáshoz jusson.

Idén 80 millió forint támogatást kap karácsony alkalmából 4 fontos ügy az ezeket képviselő 8 alapítványon keresztül. Cikk – és videósorozatunkban ezeket az ügyeket mutatjuk be.

Most a traumatizált, sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás és meditáció örömét kínáló két szervezet, az AdniJóga és a SUHANJ! alapítvány munkatársaival forgattunk. Korábban bemutattuk a digitális tudást terjesztő, a gyermekek jövőjének ügyét támogató és az egyenlő esélyeket kínáló két -két szervezetet.

AdniJóga Alapítvány

Az AdniJóga célja, hogy fenntartható módon juttassa el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit nehéz élethelyzetbe kényszerült emberekhez. 18 jótékony jógaoktatójuk hétről hétre mozog, meditál és relaxál traumát átélt emberekkel, sérült gyermeket nevelő szülőkkel, nehéz élethelyzetbe kényszerült nőkkel és állami gondozott, mélyszegénységben élő gyerekekkel. Mindezt azért, hogy hátrányból induló csoportok is eszközt kaphassanak a saját lelki békéjük megteremtéséhez.

SUHANJ! Alapítvány

A SUHANJ! Alapítvány non-profit, közhasznú civil szervezet, mely 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Több sportágban biztosít rendszeres edzéslehetőséget látás- és mozgássérült, valamint értelmileg akadályozott emberek számára, önkéntesei a fogyatékkal élő résztvevőket futó-, úszó- és triatlon versenyek teljesítéséhez segítik hozzá. Az alapítvány hozta létre és üzemelteti Magyarország első teljes mértékben akadálymentes, integratív edzőtermét, a SUHANJ! Fitness-t, ahol a vendégek negyede fogyatékossággal élő személy.

Az idei ünnepi időszakban ügyfeleit közös adományozásra hívja a Telekom. Az ajándék korlátlan mobilnet igénybevételével most nem csak közvetlen környezetükkel, hanem közvetve társadalmukkal is törődhetnek, és közösen gondoskodhatnak arról, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsenek az együttlétre és az ünnepekre” – mondta el Szabó Melinda, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A 10 napos belföldi korlátlan mobilnet december 20-ig aktiválható lakossági mobil és Üzleti Mobil díjcsomaghoz a Telekom alkalmazásban.

A cikk megjelenését a Telekom támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!