Így segíthetünk, hogy digitális tudáshoz jussanak a gyerekek és a látássérültek is

2021. december 12. – 11:24

Így segíthetünk, hogy digitális tudáshoz jussanak a gyerekek és a látássérültek is

Másolás

Vágólapra másolva

A Telekom karácsony alkalmából 80 millió forinttal támogat jó ügyeket. Az összeg felét egyenlően osztják fel négy területen tevékenykedő nyolc civil szervezet között, a másik feléről ügyfeleik döntenek, akik ajándék mobilnetjük aktiválásakor szavazhatnak. Videósorozatunk új részében az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és az Idea Alapítvány tagjai mesélnek tevékenységükről, ezzel kampányolva amellett, hogy a digitális tudás ügye minél nagyobb támogatáshoz jusson.

Idén a Telekom 80 millió forint adománnyal támogat 4 fontos ügyet az ezeket képviselő 8 szervezeten keresztül. Cikk – és videósorozatunkban ezeket az ügyeket mutatjuk be.

Most a gyerekeket és látássérülteket digitális tudáshoz segítő két szervezet, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és az Idea Alapítvány munkatársaival forgattunk. Korábban bemutattuk a gyermekek jövőjének ügyét támogató és az egyenló esélyeket kínáló két -két szervezetet, későbbi videónkban lesz szó a sportban megvalósuló esélyegyenlőség témájáról – szintén két szervezet tevékenységének bemutatásán keresztül.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány látó és látássérült munkatársai közösen dolgoznak azért, hogy az informatika eszközeivel minél több vak- és gyengénlátó embernek nyújthassanak segítséget a tanulásban, a munkavállalásban, mindennapi életvitelükben. Stratégiai céljuk informatikai segítő technológiák elérhetővé tétele, fejlesztése és honosítása, valamint az alapítvány oktatási tevékenységének megerősítése informatikai képzések és speciális tananyagok révén.

IDEA Alapítvány

Az általános iskolákban a diákok megtanulnak írni, olvasni, és megismerik például a fizika és a matematika alapjait. Arra viszont az iskola alig készíti fel őket, hogy miként különböztethetik meg a valódi híreket az átverésektől. Az álhíreket ellenőrző Urbanlegends.hu és a médiaműveltség fejlesztésével foglalkozó Televele Egyesület közös alapítványának célja az információ hitelességének vizsgálatához szükséges készségek gyermekkori fejlesztése.

Az idei ünnepi időszakban ügyfeleit közös adományozásra hívja a Telekom. Az ajándék korlátlan mobilnet igénybevételével most nem csak közvetlen környezetükkel, hanem közvetve társadalmukkal is törődhetnek, és közösen gondoskodhatnak arról, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsenek az együttlétre és az ünnepekre” – mondta el Szabó Melinda, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A 10 napos belföldi korlátlan mobilnet december 20-ig aktiválható lakossági mobil és Üzleti Mobil díjcsomaghoz a Telekom alkalmazásban.

A cikk megjelenését a Telekom támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!