Most úgy támogathatod a nehézséggel élőket, hogy neked nem kerül semmibe, sőt!

2021. december 5. – 10:04

Most úgy támogathatod a nehézséggel élőket, hogy neked nem kerül semmibe, sőt!

Másolás

Vágólapra másolva

A Telekom karácsony alkalmából 80 millió forinttal támogat jó ügyeket. Az összeg felét egyenlően osztják fel négy területen tevékenykedő nyolc civil szervezet között, a másik feléről ügyfeleik döntenek, akik ajándék mobilnetjük aktiválásakor szavazhatnak. Videósorozatunk új részében a Patrónus Ház és a Magyar Angelman Szindróma Alapítvány tagjai mesélnek tevékenységükről, ezzel kampányolva amellett, hogy az egyenlő lehetőségek ügye minél nagyobb támogatáshoz jusson.

Idén a Telekom 80 millió forint adománnyal támogat 4 fontos ügyet az ezeket képviselő 8 alapítványon keresztül. Cikk – és videósorozatunkban ezeket az ügyeket mutatjuk be.

Most az autizmussal és Angelman szindrómával élőknek egyenlő lehetőségeket biztosító két szervezet, a Patrónus Ház és a Magyar Angelman Szindróma Alapítvány munkatársaival forgattunk. Korábban bemutattuk a gyermekek jövőjének ügyét előre vivő két szervezetet, későbbi videóinkban lesz szó a digitális tudatosság, és a sportban megvalósuló esélyegyenlőség témájáról – szintén két-két szervezet tevékenységének bemutatásán keresztül.

Patrónus Ház

A Közhasznú Nonprofit Kft. 2019 augusztusa óta üzemelteti bentlakásos otthonát 12 középsúlyos értelmi fogyatékkal élő, autizmus spektrum zavarban is súlyosan érintett lakójával. A lakhatás mellett minden lakónak az érintettségének megfelelően biztosítja a mindennapi fejlesztéseket, programokat. Lakói ellátása mellett kiemelt célja a munkahelyteremtés megváltozott munkaképességű felnőttek számára és a környezetében élő szakemberek, szülők támogatása szakmai képzésekkel, workshopokkal.

Magyar Angelman Szindróma Alapítvány

A komplex ellátási igényű súlyos, halmozott fogyatékossággal élőket és családjaikat támogatja annak érdekében, hogy a sérült gyereket nevelő családok is ugyanúgy élhessenek, mint bárki más. Az alapítvány célja az Angelman szindrómával kapcsolatos ismeretek megosztása és növelése is. Emellett törekszik a családok mindennapjait megkönnyítő aktivitásokat szervezni, például játszóházat és gyerekfelügyeletet, illetve elérhetővé tenni olyan speciális eszközöket – mint a sérült gyerekkel használható áruházi bevásárlókocsi és a hordozó kerékpár.

Az idei ünnepi időszakban ügyfeleit közös adományozásra hívja a Telekom. Az ajándék korlátlan mobilnet igénybevételével most nem csak közvetlen környezetükkel, hanem közvetve társadalmukkal is törődhetnek, és közösen gondoskodhatnak arról, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsenek az együttlétre és az ünnepekre” – mondta el Szabó Melinda, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A 10 napos belföldi korlátlan mobilnet december 20-ig aktiválható lakossági mobil és Üzleti Mobil díjcsomaghoz a Telekom alkalmazásban.

A cikk megjelenését a Telekom támogatta

Advertisement
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!