A Blizzard bejelentett egy teljesen új, mobilos Warcraft-játékot

2022. május 3. – 19:31

A Blizzard bejelentett egy teljesen új, mobilos Warcraft-játékot
Forrás: Warcraft Arclight Rumble / Blizzard

Másolás

Vágólapra másolva

Bő tíz perccel azután, hogy (alighanem véletlenül) megjelent a Google Play Store-ban, hivatalosan is leleplezte a Blizzard a legújabb játékat, a mobilokra érkező Warcraft Arclight Rumble-t. Ez ránézésre nagyjából olyan, mintha a Clash Royale-ra ráhúztak volna egy warcraftos kinézetet, és az sem feltétlenül látszik, hogy miért kéne inkább ezzel játszani helyette, de az egyre növekvő mobilos piacon akár még lehet is keresnivalója.

A hivatalos leírás szerint a Warcraft Arclight Rumble egy stratégiai játék, ahol a Warcraft-univerzum több mint 60 karakterét lehet összegyűjteni minifigurák képében, hogy aztán ismerős helyszíneken eresszük rá ezeket ismerős ellenségekre, miközben a saját bázisunkat is védjük. Nem hibáztatjuk, ha ez önnek is túl ismerősen hangzik, sőt, érdemes megjegyezni, hogy a többi funkcióval sem találták fel újra a kereket. A kis figurák fejlődni is fognak, lesznek menő varázslatok, bizonyos típusú ellenfelek ellen bizonyos típusú bábuk lesznek jók, blablabla. Az itt visszanézhető bemutatóból kiderülnek olyan dolgok is, mint hogy

  • lesznek klánok, illetve lehet majd együtt vagy éppen egymás ellen játszani;
  • és a World of Warcraftból ismerős dungeonöknek és raideknek (ezek többfős kihívások, ahol nagyobb, erősebb ellenfeleket kell együtt legyűrni) is neki lehet majd esni.

Szóval így elsőre nem ez a legizgalmasabb dolog, amivel a Blizzard valaha előállt, de az ebből is látszik, hogy az utóbbi években a régi fényéből sokat veszítő stúdió azért beletaposott a gázba, mióta januárban kiderült, hogy a Microsoft megvásárolja az egész Activision Blizzardot. Nem sokkal később derült ki, hogy a stúdió egy teljesen új címen dolgozik, márciusban annyi mindent osztottak meg az évezredek óta készülő Diablo IV-ről, hogy lassan tényleg el lehet hinni, hogy egyszer meg fog jelenni, múlt héten pedig az Overwatch 2 bétája is elindult végre – bár az így sem lett világos, hogy ennek ebben a formában mi értelme van.

A mostani bejelentés szempontjából viszont kétségtelenül az a legérdekesebb, hogy ugyancsak múlt héten derült ki, hogy június 2-án indul az annak idején nagy botrányt kavaró, alapvetően mobilra fejlesztett Diablo Immortal nyílt bétája. A bejelentésből azt is megtudtuk, hogy az ingyenesen játszható játék pécére is meg fog jelenni, és lesz átjárhatóság is a két platform között. Ugyan sokan a mai napig fújolnak a mobilos Diablóra, az tagadhatatlan, hogy a mobilos piacot ezen a ponton tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni. Kínában és sok más ázsiai országban egyértelműen a mobilok számítanak a legfontosabb videójátékos platformnak,

az pedig a Genshin Impact óriási sikeréből, vagy éppen a Diablo Immortal 30 milliót is meghaladó előregisztrációs számaiból is látszik, hogy bőven megéri erre a közönségre is lőni.

És hát persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a Blizzard igazából már korábban is csinált egy marha sikeres, mobilon is játszható játékot, amit úgy hívnak, hogy Hearthstone. A Warcraft Arclight Rumble viszont láthatóan nem ezt a vonalat követi, hanem a korábbi pletykáknak megfelelően olyan, mint a Clash Royale, kinézetre és első blikkre játékmenetre is. Dacára annak, hogy a Clash Royale őrülten népszerű játék a nyugati piacon, a Warcraft pedig még mindig egy nagyon népszerű videójátékos univerzum, nem biztos, hogy a Blizzard ezzel rengeteg játékost fog maga mellé állítani. Mondjuk az biztos, hogy ezzel, a Hearthstone-nal, illetve a Diablo Immortallal tényleg lefedik a mobilos szegmens jelentős részét, úgyhogy ki tudja, akár még be is jöhet a dolog. Ha valakit lázba hozott a játék, itt tud rá előregisztrálni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!