Az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában 'A magyar kölyök oroszlán ereje' címszó alatt található

2021. május 2. – 07:10

Az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában 'A magyar kölyök oroszlán ereje' címszó alatt található
Illusztráció: Grafitember / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Szőnyeg és dráma kategóriában vannak azért ennél súlyosabb hazai esetek is, nekem például gyerekkoromban az egyik legemlékezetesebb, legjobban belém ívódott történet volt Nagy Miklós művelődési miniszter eltitkolt és emiatt azért máig kérdőjelekkel övezett esete.

2. Nyelvét nyújtogatta, cserébe merevre pofozták az Utcai Jézust.

3. A kormány szerint ugyan messze nem olyan jó, mint a kínai, de a nép hülye, könnyen összezavarják az agyát a szakértők, vagy az, hogy ezt kapták az egészségügyi dolgozók és a futballisták is. Ezért csütörtök éjjel valaki a homlokára csapott: „a bitangját, hiszen a konyhafiókban van még 100 000 adag Pfizer!”

4. Hát, mondom, csak iratkozzál fel a Youtube-csatornára, ennyi; hát, megnyomod a gombot, semmi dolgod, fekszel otthon, jön a videó -- mit veszíthetsz?

5. Azzal zárta a sorait, hogy ha ez fontos a követőinek, akkor lehetővé teszi a kommentelést a képei alatt, hogy kiszórakozhassák magukat a rajongók, amíg ő fát vág, és majd pár nap múlva megnézi ezeket.

6. Majonéztől ragadó kézzel én például ezt a már-már szabadversként is értelmezhető szöveget pötyögtem be a jegyzettömbbe (hogy ne felejtsem, mit gondolok az ételről):

„A zeller ropog. A popcorn elázik a majonézben, mint a müzli a tejben. Okádok.”

7. „Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában «️A magyar kölyök oroszlán ereje» címszó alatt található.”

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!