Posztumusz feldolgozáslemeze jelent meg Chris Cornellnek

2020. december 11. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

Posztumusz új albuma jelenik meg az énekes-dalszerző Chris Cornellnek, aki a lemez anyagát egy évvel halála előtt, 2016-ban vette fel.

A Soundgarden énekesének a No One Sings Like You Anymore című lemezén többek között Prince, John Lennon és Harry Nilsson számainak feldolgozásai szerepelnek – írta a BBC News pénteken. Cornell feldolgozta a Gun's n' Roses Patience című számát is és az Electric Light Orchestra Showdonját is.

A zenész özvegye, Vicky Cornell elmondta: az album arról árulkodik, hogy az énekesnek kik voltak a kedvencei és mely dalaik fogták meg különösen.

A lemezre minden hangszert Cornell játszott fel, a számokat 2016-ban rögzítette. Az album producere pedig az a Brendan O'Brien volt, aki a Soundgarden legsikeresebb, Superunknown című lemezén is dolgozott.

Az új lemez anyaga a streamingszolgáltatóknál péntektől elérhető, fizikai formában pedig 2021 márciusától lehet megvásárolni.

Az 52 éves rockzenészt 2017-ben találták holtan egy detroiti hotelszobában, halálát öngyilkosságnak nyilvánították.

Cornell az 1984-ben alakult seattle-i Soundgarden egyik alapító tagja és énekese volt, a rockbanda Black Hole Sun és Spoonman című száma Grammy-díjas lett. Később korábbi Rage Against the Machine-tagokkal az Audislave-ben játszott.

Szólóelőadóként is négy stúdióalbumot jegyzett, és 2006-ban ő énekelte a Casino Royale című James Bond-film főcímdalát, a You Know My Name című számot.

A Telex friss híreit itt találja >>>