Megint rekordmennyiségű pénzt hozott a béna buszos videójáték

2020. november 21. – 17:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég az Észkombájn rovatban megírtuk, hogy létezik egy Desert Bus nevű videójáték, ami unalmas is, rossz is, mégis évek óta kultusza van. A játékot a népszerű amerikai bűvészpáros, Penn és Teller részvételével találták ki még a kilencvenes években, és vállaltan amolyan antijáték, amiben egy buszt kell elvezetni Tucsonból Las Vegasba (és vissza). Az út nyolc órán keresztül tart valós időben, ezalatt a buszt nem lehet megállítani, és mivel kicsit jobbra hord, folyamatosan ellenkormányozni kell. Utasok nincsenek a buszon, a környezet egyhangú sivatag, és ha a játékos végigszenvedi a nyolc órát, kap 1, azaz egy pontot, és indulhat visszafelé.

A LoadingReadyRun nevű kanadai gegcsapat 2007-ben indította el Desert Bus for Hope nevű jótékonysági akcióját, amiben a beteg gyerekeket játékokhoz juttató Child's Play szervezetnek gyűjtöttek pénzt a Desert Bus segítségével. Minél több adomány jön, ők annál tovább szenvednek a rémes játékkal, amíg a számláló pörög, a busz nem áll meg – ez volt a recept. A gyűjtés váratlanul nagy siker lett és Penn és Teller figyelmét is felkeltette, így azóta is megrendezik minden évben. Egy kivétellel minden évben megdőlt a korábbi rekord, de idén nem lehetett tudni, mire számíthatnak a járványhelyzet miatt.

A 2020-as finálé pillanata (Forrás: desertbus.org)
A 2020-as finálé pillanata (Forrás: desertbus.org)

Sőt, idén a résztvevők nem is tudtak összegyűlni egy stúdióban, hanem home office-ban buszoztak a november 13-án indult menetben. Ehhez a csapat technikusai lefejlesztettek egy felhő alapú buszvezetési rendszert, ahova többen be tudtak csatlakozni, és a résztvevők azon keresztül adták át egymás között a kormányt. A Twitchen közvetített képet ennek megfelelően váltogatták, de akár több streamet is összekapcsoltak, a fináléban már 19-et egyszerre.

Az utolsó percek 164 óra nonstop virtuális buszvezetés után jöttek el pénteken, és idén is megdőlt a korábbi rekord: 2020-ban a Desert Bus for Hope 986 793, azaz majdnem egymillió dollárt gyűjtött (a 2007 óta összesen gyűjtött összeg már 7 millió fölött jár). A szervezők ígértek hosszabb beszámolót és a legjobb pillanatokat a YouTube-csatornájukon, de előbb kialusszák magukat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!