Openda tizenegyest rontott, gól nélküli döntetlent játszott a Leipzig az Union Berlinnel

2024. szeptember 14. – 19:04

Openda tizenegyest rontott, gól nélküli döntetlent játszott a Leipzig az Union Berlinnel
A lipcsei Openda a kihagyott tizenegyese után – Fotó: Hendrik Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Leipzig 0-0-s döntetlent játszott a Schäfer Andrást a kezdőbe nevező Union Berlinnel a Bundesliga harmadik fordulójának szombati játéknapján. Másik magyar érdekeltségű meccs ezúttal nem volt:

  • Szalai Attilát nem nevezték a Hoffenheim keretébe,
  • Dárdai Bence a padon ült a Wolfbsurgnál, míg az Eintracht Frankfurtnál sem Lisztes Krisztián, sem Fenyő Noah nem volt kerettag,
  • a Freiburgnál pedig azért nem volt ott Sallai Roland, mert pénteken bejelentették, hogy a török Galatasarayhoz igazolt.

A Leipzig és az Union Berlin meccsén két veretlen csapat találkozott egymással, találkozón a meccs előtt százszázalékos hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, de hiába harcolt ki Loïs Openda egy tizenegyest a 74. percben, Rønnow érezte az irányt, és védte a lövését. Így maradt a 0-0, amivel mindkét csapat megőrizte a veretlenségét, de csak egy pontot szereztek.

Gulácsi természetesen végigjátszotta a meccset, Schäfert a 81. percben cserélték le. Willi Orbán azért nem volt a keretben a lipcseieknél, mert az eltiltását töltötte, miután a legutóbbi meccsen piros lappal kiállították a Leverkusen elleni győztes meccs hajrájában. A címvédő amúgy most nagyon simán, 4-1-re nyert a Hoffenheim vendégeként, a VfL Wolfsburg pedig 2-1-re kapott ki az Eintracht Frankfurttól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!