Megszakadt a Bayer Leverkusen 35 meccs óta tartó bajnoki veretlenségi sorozata

2024. augusztus 31. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

Megszakadt a Bayer Leverkusen 35 mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenségi sorozata, miután 3-2-re kikaptak az RB Leipzigtől a Bundesliga 2. fordulójában. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata kétgólos hátrányból fordította meg a meccset – írta az MTI.

A címvédő Leverkusen és a legutóbb negyedikként végző RB Leipzig is győzelemmel kezdte az új idényt, a lipcseieknél azonban nem lehet teljes az öröm, mivel a Bochum elleni bajnokin Willi Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és ezért két mérkőzésre eltiltották. A csapat másik magyarja, a kapus Gulácsi Péter viszont ezúttal is ott volt a kezdőben.

Az első félidőben a Leverkusen játszott jobban, a 39. percben Jeremie Frimpong góljával megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később Alex Grimaldo is betalált, így már 2-0-ra vezettek. Azonban a hosszabbításban a Leipzig Kevin Kampl góljával szépített. A második félidőben aztán a Leipzig belga támadója, Loïs Openda kétszer is betalált, amivel megnyerte a meccset a lipcseieknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!