Sallai Roland a törököknél folytatja, a Galatasarayhoz igazolt

2024. szeptember 13. – 21:08

Sallai Roland a törököknél folytatja, a Galatasarayhoz igazolt
Forrás: Galatasaray SK

Másolás

Vágólapra másolva

Miután péntek délelőtt egy török szakíró megszellőztette, este hivatalosan is bejelentette a török Galatasaray a magyar válogatott támadó, Sallai Roland szerződtetését. Sallaiért, aki négyéves szerződést kapott, és évente 2,5 millió eurót fog keresni, hatmillió eurót fognak kifizetni a törökök a német Freiburgnak.

Yağız Sabuncuoğlu dél körül írt arról, hogy a két klub hamarosan megegyezik egymással Sallai szerződtetéséről, és a játékos még pénteken Törökországba utazik. Fél 6 körül aztán már arról számolt be, hogy a magángép, amivel Sallai utazik, késni fog, és negyed 10 körül érhet oda Isztambulba. Ennél végül korábban szállt le, de a Galatasaray ezt nem várta meg a bejelentéssel.

Sallainak 2025-ig volt szerződése a Freiburgnál, de már a nyáron felmerült, hogy távozna a csapattól, a németek pedig természetesen el is kezdtek neki kérőt keresni, hogy jövőre ne kelljen ingyen elengedniük. Sallai iránt állítólag olasz és spanyol klubok is érdeklődtek, ő pedig a Premier League-be szerződött volna, de a jelek szerint annyira sokan nem akarták megszerezni. Elvégre a 15 millió eurós piaci értékének kevesebb mint feléért igazolt egy, a Bundesligánál alacsonyabban jegyzett bajnokságba.

A török topcsapatokat persze kár lenne lebecsülni, a Galatasaray is érdekelt az Európa-ligában, bár ezt nehéz lenne sikerként értékelni, a tavaly bajnokságot nyerő csapat ugyanis a svájci Young Boystól kapott ki 4-2-re a BL-selejtező rájátszásában. A csapatnak a kerete is erős, támadókkal pedig eddig is jól álltak. Olyan öregedő sztárok is játszanak itt, mint Michy Batshuayi és Hakim Ziyech, és a Napolinál páriává vált Victor Osimhent is sikerült megszerezniük, igaz, csak egy évre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!