Valter Attila idén is indul a Vuelta a Españán

2024. augusztus 13. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az olimpiai 4. helyezett Valter Attila idén is indul az augusztus 17-én kezdődő Vuelta a España háromhetes országúti kerékpáros körversenyen. A magyar bringás csapata, a tavalyi Vueltát hatalmas fölénnyel megnyerő holland Visma-Lease A Bike kedden jelentette be, hogy kiket visznek el a harmadik számú Grand Tourra. Valteren kívül ott lesz csapatban a címvédő amerikai Sepp Kuss is, illetve a belga szupersztár, Wout van Aert is.

Valternek a Vuelta lesz az idei második Grand Tourja a Giro d'Italia után, ahol segítőként számítottak rá a Vismánál. Valószínűleg most is hasonló szerep vár rá, de ez nagyban függ az összetett verseny alakulásától. Valter eredetileg a Lengyel Körön indult volna, azonban úgy látszik, hogy az utolsó pillanatban változtattak a programján.

Valter csapata tavaly történelmet írt a Vuelta megnyerésével, amiből a magyar versenyző is alaposan kivette a részét. Korábban egyetlen csapatnak sem sikerült ugyanabban az évben megnyernie mindhárom Grand Tourt, vagyis a Girót, a Tour de France-t és a Vueltát. Ráadásul az első három helyen vismás versenyző végzett a Vueltán: Kuss mögött a tavalyi Tourt megnyerő dán Jonas Vingegaard lett a második, a Giro-győztes szlovén Primož Roglič pedig a harmadik.

Valter jó formában várhatja a spanyol körversenyt, mivel pár hete a párizsi olimpián remek versenyzéssel negyedik lett.

Valter Attila tavalyi szezonjáról és profi kerékpársport szépségeiről és nehézségeiről forgatott filmünk itt nézhető meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!