Valter Attila: Kivárásra játszottam, okosan versenyeztem

2024. augusztus 3. – 18:38

Valter Attila: Kivárásra játszottam, okosan versenyeztem
Valter Attila az olimpia kerékpáros mezőnyversenyének rajta előtt – Fotó: Tim de Waele / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila a negyedik lett a férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyében, ami a Giro d'Italia rózsaszín trikója mellett életének egyik legnagyobb eredménye. Az M4 Sportnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy bár egész szezonban erősnek érezte magát, eddig nem jött tőle az átütő eredmény.

Valter azt mondta, tudta, hogy valahol a mezőny elejében lesz, de mivel az olimpián nincs rádiókapcsolat a csapatvezetőkkel, nem olyan könnyű követni, hogy ki hol van. Ezért is emelte a kezét a hajrá után, mert egy pillanatig azt hitte, hogy harmadik lett.

„Azt én sem hittem volna, hogy beférek a legjobb tízbe vagy a legjobb ötbe. Óriásit dob majd ez a magabiztosságomon. Rám fért, ez a szezon jól alakult, de nem tudtam megmutatni, hogy erős vagyok. Most sírhatnékom van, hogy sikerült” – mondta Valter.

Egész nap jól érezte magát, szerinte sokat segített, hogy jól bejárta a pályát a verseny előtt, így gyorsabban telt az idő, és frissebb tudott maradni. A taktikát alaposan átbeszélték Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal, és aztán ott is ment jól, ahol eltervezték.

„Viszonylag könnyen átvettem a támadásokat. Kivárásra játszottam, nem mertem megkockáztatni egy korai támadást, hogy majd elengednek. Próbáltam hinni abban, hogy ott leszek a végjátékban a legjobbak között. Okosan versenyeztem. Egy helyen mehetett volna el a verseny, a szakadás rossz végén voltam, de az utolsó előtti hegyen visszaértem. Az utolsó felfelén olyanok szakadtak le rólam, mint Mads Pedersen (korábbi világbajnok), akkor éreztem, hogy ki lehet kaparni a gesztenyét. A végén is le tudtam még szedni embereket, azért nem mindegy, hogy negyedik vagy tizedik vagy” – nyilatkozta Valter.

Arról is beszélt, hogy élete végéig elkíséri ez az eredmény, és azt példázza számára, hogy sosem kell feladni a reményt.

„Azt is jelképezi, hogy nem kell stresszelni, jön majd egy másik eredmény is, el kell kezdenem jobban élvezni a versenyzést, az életet. Nagyon élveztem az olimpiai falut, hogy magyarokkal vagyok együtt, jó energiát adott az is, hogy jöttek az érmek. Engedtem magamnak átélni az egész hangulatot, de azért azt nem tudtam, hogy ez az eredmény is a lapok között van” – mondta a kerékpáros.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!