Török sportlövő a pózáról: Nyugodtnak tűntem, de viharok tomboltak bennem

2024. augusztus 10. – 10:58

Török sportlövő a pózáról: Nyugodtnak tűntem, de viharok tomboltak bennem
Yusuf Dikeç az olimpiai utáni edzésén a védjegyévé vált beállással – Fotó: Yasin Agkul / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Armand Duplantistól Betlehem Dávidig sorra idézik meg az olimpiai érmesek a mémmé váló török Yusuf Dikeç laza sportlövő pozícióját, a zsebre dugott kezű állást. A BBC-nek sikerült elérnie Dikeçet, és megkérdezte, mit szól ehhez az egész felhajtáshoz.

„Mindenki azt mondta, hogy nagyon nyugodtnak tűntem abban a pillanatban, de valójában belül tomboltak bennem a viharok” – mondta a török versenyző, aki a 10 méteres légpisztoly vegyes páros számában ezüstérmes lett.

„Azt hiszem, a lövőpózom jól megjeleníti az olimpiai eszmét, a fair playt, az egyszerűséget, a tisztaságot, a természetességet. Ezért kapott olyan nagy figyelmet” – mondta Dikeç.

A török a beállása mellett abban is különbözött versenytársaitól, hogy csak egy füldugót és hétköznapi szemüveget viselt, és nem használt semmi olyan modern kiegészítőt, mint a többiek. Hatása már az olimpián túlra is elért, a Fenerbahçe egyik játékosa is megidézte őt gólörömében.

Dikeç nem elégedett meg az ezüsttel, azt mondta, hogy az aranyat csak kölcsönadták 2028-ig az őket legyőző szerb párosnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!