Amerika már két kapusgólnál jár, a női után a férfi pólócsapat kapusa is betalált

2024. augusztus 1. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Nem bírnak magukkal az amerikai vízilabda-válogatott kapusai, azok után, hogy hétfőn a női csapat kapusa, a posztján a világ egyik legjobbjának számító Ashleigh Johnson a támadáshoz felúszva, akcióból talált be Spanyolország ellen, csütörtökön a görög-amerikai férfi meccsen Adrian Weinberg is betalált.

A férfi csapat kapusa az első negyed utolsó pillanataiban lepte meg alaposan Emanuíl Zerdevászt. A negyed legvégén a görögök támadtak, Konsztandínosz Jenidúniasz lövését viszont simán fogta Weinberg, aki felnézett, és látta, hogy még van hátra pár másodperc, egészen pontosan három. Gondolt egyet, nagyot lendített, és egy hajszálpontos lövéssel becélozta a másik kapu jobboldalát. Zerdevász annyira nem számított arra, hogy egész pályás lövés kap, hogy nem tudta fogni a nem is tökéletesen sarokra tartó lövést.

Amerika ezzel egyenlített 4-4-re, utána viszont a görögök kezébe került az irányítás, a végeredmény 13-11 lett Görögországnak. Érdekesség, hogy a női amerikai válogatott ugyancsak 13-11-re kapott ki a kapusgólos meccsén.

A három meccset ájtszó görögök vezetik 8 ponttal vezetik a csoportjukat, de Olaszország még a fordulón belül megelőzheti őket. Amerika három meccsből csak egyet nyert, így még izgulhat a negyeddöntőbe jutás miatt.

Ez a nagy gólok olimpiája, a két vízilabdás kapusgól mellett volt már középkezdésből lőtt kézilabdagól is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!