Ilyet se mindennap látni: vízilabdás kapusgól az olimpián, ráadásul akcióból

2024. július 30. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

13-11-re nyert hétfőn Spanyolország az Egyesült Államok ellen a női vízilabdatornán, ezzel a spanyolok két forduló után megerősítették első helyüket a nem magyar érdekeltségű csoportban. Spanyol oldalon egyértelműen az öt gólt vállaló Beatriz Ortiz volt a hős, a meccs lezárása viszont nem mindennapira sikerült.

A végén már teljesen biztos volt a spanyol győzelem, hiszen az utolsó percekben 12-10-re vezettek, majd 17 másodperccel a lefújás előtt Paula Leitón Arrones 13-10-re növelte a spanyol előnyt, esélyt sem hagyva az amerikaiaknak az egyenlítésre. Ez viszont nem szegte kedvét az USA válogatottjának, az utolsó támadáshoz a kapus Ashleigh Johnson is felúszott, majd amikor megkapta a labdát, nagyon kintről rápróbált és hatalmas gólt lőtt.

Vízilabdában leginkább üres kapura szoktunk kapusgólokat látni, az akcióból vágott kapustalálat viszont elég ritka. Amerika most sem ment vele sokra, csak szépíteni tudtak. Két forduló után a veretlen spanyolok vezetik a csoportot, Amerika és a házigazda franciák kettőből egyet nyertek, az olaszok és a görögök elvesztették első meccsüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!