Középkezdésből gól, meglehet az olimpiai kézitorna legszebb gólja

2024. augusztus 1. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Három forduló után már be is jutott a negyeddöntőbe az olimpiai kézilabdatornán a riói aranyérmes, a legutóbbi három vb-t megnyerő Dánia, amely a házigazda franciákat (37-29), Egyiptomot (30-27) és Argentínát (38-27) verte többnyire magabiztos különbséggel. Argentína ellen szerda este egyértelműen Mathias Gidsel volt a dánok legjobbja, 13 lövéséből mind gólt lett, Simon Pytlick viszont még ritkábban látott dolgot hozott össze.

Az első félidő utolsó másodperceiben az argentinok már azt hihették, hogy nem nagyon kell már mire figyelniük, miután 18-14-re szépítettek Pedro Martínez Cami találatával, a dánok, vagy legalábbis Pytlick viszont úgy gondolta, a szünetig fennmaradó 6 másodperc pont elég egy gólra.

Ráadásul egészen parádés, nyilván előre nem betervezett figurából jött a találat: a kapus által a középkezdésre odadobott labdát Lukas Jørgensen csak majdnem elesve, előre hajolva tudta megfogni, majd épp hogy csak hátranézve pöccintette oda azt Pytlicknek, aki gondolt egyet, és a felezővonalról kapura lőtt. A bal felső sarkot célozta meg, az argentin kapust pedig annyira meglepte ezzel, hogy nem is tudott védeni.

Dánia végül 38-27-re nyert, és bebiztosította helyét a negyeddöntőben. A folytatásban még Magyarországgal (péntek reggel 9-kor) és Norvégiával (vasárnap este 7-kor) játszanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!