Nem volt sima a magyar csapat útja a döntőbe

2024. július 31. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi kardcsapat rögtön egy rangadóval kezdte a párizsi olimpia csapatversenyét. A negyeddöntőben az olaszok voltak az ellenfelek, akik az elején egy-két tussal még vezettek is, de Szatmári András a második asszójában 7-3-ra legyőzte Luca Curatolit, amivel a magyar csapat ellépett. Utána Gémesi Csanád 5-1-re verte Michelle Gallót, a hattusos előny pedig már kitartott a végéig. Szilágyi 45-38-re zárta le a mérkőzést.

Az elődöntőben az iráni a csapat a vártnál jobban megnehezítette Szilágyiék dolgát, három asszó után 15-7-re is vezettek. Ekkor cserélték be Rabb Krisztián Gémesi helyére, amivel megfordult a meccs. A 22 éves Rabb szenzációsan vívott, Mohammad Rabharit 9-5-re, Farzad Bahert pedig 8-5-re verte, amivel visszahozta a magyar csapatot. Szilágyi az utolsó asszóban 6-3-ra legyőzte Ali Pakdamant, így végül 45-43-ra a magyar csapat győzött.

Szilágyi Áron és az olasz Luigi Samele a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 31-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Szilágyi Áron és az olasz Luigi Samele a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 31-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

„Az elején voltak komoly nehézségeink, és nem rejtem véka alá a véleményemet, Krisztián becserélése után változott a mérkőzés képe, olyan lendületet adott nekünk, amit aztán Áron és én is tudtunk folytatni. Abszolút neki köszönhetjük azt, hogy olimpiai döntőt vívhatunk. Áronnal éppen azt beszéltük a végén, hogy nekünk két asszót meg kell nyerni ott, mert Kiki (Rabb Krisztián) úgyis megcsinálja” – nyilatkozta Szatmári András.

„Biztos, hogy sikerült meglepnem őket azzal, hogy milyen gyors voltam. Talán nem számítottak rá, hogy bevállaljuk a cserét. Igyekeztem előre magamban tudatosítani, hogy mik az erősségeim. Nem foglalkoztam az eredménnyel, arra koncentráltam, hogy beadjam a következő tust és mindent megtegyek a csapatért” – mondta az elődöntő nyerő embere, Rabb Krisztián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!