Jackl Vivien: Megjelentek az újságcikkek az éremesélyemről, ez teher volt rajtam

2024. július 30. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar olimpia küldöttség legfiatalabb tagja, a 15 éves Jackl Vivien nem jutott döntőbe 1500 méter gyorson a párizsi olimpia úszóversenyinek negyedik, keddi napján – írta az MTI.

A tatabányai úszó egy futamban szerepelhetett a szám címvédőjével, a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel. Jackl erősen kezdett, de a táv második felére kicsit elfáradt, és végül 16:31.25 perces idővel csapott célba, amivel összesítésben a 15. lett. Hétfőn a fő számában, 400 méter vegyesen a 14. lett az olimpián.

„Másfél hónap alatt ez volt az ötödik ezerötszázam. Őszintén szólva, úgy jöttünk ide, hogy csak az élmény számít, milyen ennyi ember előtt úszni. Ez volt az első komoly felnőtt világversenyem. Örülök, hogy itt lehettem és tapasztalhattam. Eleve nem úgy készültünk, hogy itt bármit is elérjek. Aztán megjelentek a különböző újságcikkek az éremesélyemről. Ez teher volt rajtam. Tegnap jöttem rá, hogy tudat alatt ez benne volt az úszásomban. A lényeg most a részvételem volt és hogy megnézzem, milyen itt a mezőny” – idézte Jackl Vivien szavait a Nemzeti Sport.

Azt is elmondta, egyáltalán nem úgy készültek ebben az évben, hogy olimpián fog versenyezni, serdülőkorúként még a junior Európa-bajnokság volt a főversenye, azonban az áprilisi ob-n úszott ideje után óriási teher került rá – már éremesélyesként emlegették 400 méter vegyesen –, ami tudat alatt benne volt az úszásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!