A magyar küldöttség legfiatalabb tagja: Próbáltam nem rágörcsölni, de az olimpia tényleg hűha-érzés

2024. július 29. – 11:54

A magyar küldöttség legfiatalabb tagja: Próbáltam nem rágörcsölni, de az olimpia tényleg hűha-érzés
Jackl Vivien 10 másodperccel maradt el az egyéni csúcsától – Fotó: Derencsényi István / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az olimpia harmadik versenynapján sem születhet meg az első egyéni döntős helyezés úszásban, a tatabányai Jackl Vivien 400 vegyesen a tizennegyedik helyen zárt.

A 15 éves magyar versenyzőt, az egész magyar küldöttség legfiatalabb tagját az első elődöntőbe sorsolták, az amerikai Katie Grimes úszott mellette a négyes pályán, aki félelmetesen bekezdett pillangón, testhosszakkal járt a mezőny előtt. Jackl féltávnál az ötödik helyen fordult, mellen visszaesett a hatodik pozícióba, és a gyorson sem tudott javítani. 4:44-nél állította meg az órát. Mivel a másik elődöntőben mindenki jobban teljesített ennél, élete első olimpiáján a 14. helyen zárt, 1500 gyorson még javíthat.

Jackl az áprilisi országos bajnokságon teljesítette az olimpiai szintet (4:34,96), aztán nyert az ifi Eb-n, a felnőtt Eb-n pedig a második helyen végzett. Ha az akkor, Belgrádban elért délelőtti idejét (4:40) a Defense Arénában teljesíti, akkor most döntős lehetett volna. Belgrádban viszont jó esetben 80 néző volt a lelátókon reggeli elődöntőben, az olimpián pedig 8000, akik végig tomboltak.

„Nem úgy jött ki a lépés most, ahogy terveztem, ahogy szerettem volna. A felkészülésem más volt, mint az Eb-re. Úgy voltam vele, megpróbálom az Eb-s úszást még egyszer, hátha azzal lehet majd döntőzni, mert a 400 vegyes volt a cél. Sok felfogni az olimpiát, hordozni magammal a terhet. Próbáltam nem rágörcsölni, úgy odaállni, mint ha csak egy Eb-n lennék. Nem vagyok izgulós típus, de most sokkal jobban éreztem az izgulást, tényleg bennem volt egy hűha-érzés a hangulat láttán.”

A legjobb időt a kanadai Summer McIntosh érte el, 4:37-cel biztosította a helyét a fináléban.

Sárkány Zalán 800 gyorson csúszott le a döntőről. A 7:28,90-es, egyéni csúcsot jelentő ideje a harmadik helyre volt elég saját futamában, összesítve viszont a 14. helyre ért oda, a döntőbe pedig csak a legjobb 8 jutott be. A legjobb időt az ír Daniel Wiffen érte el 7:41,53-mal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!