Vatai Gabriellát választották a Magyar Röplabda Szövetség új elnökének

2024. július 23. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) Vatai Gabriellát választotta meg elnöknek kedden a szervezet rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén. A megjelent 53 küldöttből 51 szavazott, közülük 43-an igennel, hárman ellene voksoltak, és volt öt tartózkodás is – írja az MTI. A röplabdások feszült helyzetben választottak új elnököt.

A korábbi 51-szeres válogatott, az elmúlt időszakban a szövetség operatív, majd ügyvezető igazgatójaként dolgozó Vatai egyetlen jelölt volt a posztra. Munkáját tiszteletbeli elnökként a 329-szeres válogatott röplabdázó Bardi Gyöngyi, valamint kilenctagú elnökség segíti majd.

AZ MRSZ éléről júniusban lemondott hat elnökségi tag és maga a tavaly május végén megválasztott elnök, Bögöly Gyula is, így az elnökség működésképtelenné vált. Elnököt sikerült választani, de a mély ellentéteket vélhetően nem lesz majd egyszerű rendezni – írtuk a kialakult helyzetről. A röplabda itthon régóta nincs jó bőrben, de a sportágon belüli feszültség akkor bukott ki, amikor több klub is olyan emaileket kapott, amik Vatai Gabriellát, az MRSZ ügyvezető igazgatóját támadták, és a szövetség gazdálkodását is élesen kritizálták.

A levelekben azt állították, hogy a Békéscsaba, a Vasas és az Újpest is úgy kapott a társasági adókedvezményből (tao) egyéb jogcímen százmilliós nagyságrendű forrást, hogy ezt az ügyvezető kvázi saját hatáskörben osztotta szét. Az ügy hátteréről ebben a cikkben írtunk. Úgy tudjuk, a korábbi sokszoros válogatott Vatai és a lemondott elnök közt feszültséggel teli volt a viszony, amiben az is közrejátszhatott, hogy Bögöly készíttetett egy belső jelentést, amiben állítólag milliárdos hiányt állapítottak meg. A távozók ugyanakkor a Telexnek azt állították, nincs ok-okozati összefüggés a levelek és a lemondásuk között. A szövetségen belüli feszültséget ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!