Eb-negyeddöntő: Anglia–Svájc 1-1, tizenegyesekkel 5-3

2024. július 6. – 17:46

frissítve

Eb-negyeddöntő: Anglia–Svájc 1-1, tizenegyesekkel 5-3
Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Svájc szerzett vezetést, de az angolok megint kicsikarták az egyenlítést. A hosszabbításban volt svájci kapufa közvetlenül szögletből, de a tizenegyespárbajt Anglia bírta jobban, mehetnek az elődöntőbe. A holland-török győztesével játszanak majd.

Még 15 perc, vagy jönnek a tizenegyesek.

Csere
Ivan Toney Harry Kane
Anglia Anglia
Csere
Xherdan Shaqiri Breel Embolo
Svájc Svájc

Zuber és Aebischer nem értették meg egymást, így egyikük sem szerezte meg a nagyon simán leszedhető labdát, ebből kerültek helyzetbe az angolok. Bellinghamet találták meg a kapu előtt, a jobbos lövését blokkolták, a ballal indított finom csavarás pedig Sommer kezében kötött ki.

Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters
Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Rövidre, gyengére sikerült a hazaadás, Pickfordnak iparkodnia kellett, hogy ne hozza el előle a nagyot sprintelő Aebischer, abból ugyanis lényegében biztosan gól lett volna.

Rice lőtte rá több mint 20 méterről, a kapu baloldalát nézte ki magának, de Sommer jól úszott a levegőben, pont, hogy szögletre tudta tolni.

Gyorsan le szeretnék rendezni a továbbjutás kérdését, nem akarják a 30 perc legvégéig húzni a dolgot, de azért nem rontottak ezerrel neki az angoloknak, nehogy baj legyen.

Csere
Denis Zakaria Dan Ndoye
Svájc Svájc
Elkezdődött a hosszabbítás
Anglia Anglia 1 - 1 Svájc Svájc
Véget ért a rendes játékidő
Anglia Anglia 1 - 1 Svájc Svájc

1-1 a rendes játékidő.

Egymás elől fejelték el a svájciak a rendes játékidő talán utolsó lehetőségét. A végén Zuber kapkodva fejezte be, nagyon fölévágta ő is.

Ha nincs gól, jön még 30 perc hosszabbítás.

Okosan végigvitt svájci kontra volt ez, ami talán kicsit túl hamar lassult le. Ndoye nem nézte, hol jönnek a társak, rátűzte a tizenhatos sarkától, de nagyon csúnyán fölévágta.

Shaw csinált helyet a csereként beállt angol játékosnak a lövéshez, de ő túlságosan visszahúzta azt, a rövid sarkot célozta volna, ehelyett a kaput is elvétette. Az angol cserék új lendületet hoztak az egyenlítés után, egyértelműen az angolok irányítanak a hajrában.

Sárga lap
Svájc Silvan Widmer  (Fogás)
Svájc Svájc

A jobboldali kapufáról vágódik be a lövés, Sommer csak nézte, mi történik.

GÓL!
Anglia Bukayo Saka  (Declan Rice)
Anglia Anglia 1 - 1 Svájc Svájc
Csere
Cole Palmer Ezri Konsa
Eberechi Eze Kieran Trippier
Luke Shaw Kobbie Mainoo
Anglia Anglia
GÓL!
Svájc Breel Embolo
Anglia Anglia 0 - 1 Svájc Svájc

Ndoye lapos keresztlabdájába nyúlt bele, most már egy angol sem ért oda.

Nagyon mélyre ment fejelni a saját alapvonala mellett, miközben Bellingham lábbal ment a labdáért. Egyértelműen a labda érte a mélyre hajoló Xhaka fejét, aki nagy fetrengésbe kezdett, a szemét is alig merte kinyitni, de az olasz bíró nem ette meg, hogy fejen rúgták volna.

Hosszú percek óta megy a nagyon hangos éneklés és vele a táncolás.

Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters
Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Látszott, hogy nem volt annyira otthonos ebben a szerepkörben. Ndoye tört be balról az angol tizenhatos területére, de folyamatosan csak tologatta, tologatta, miközben több társ is várta, hogy letegye nekik lövésre. A végén simán elvették tőle a labdát, aztán jött Kane furcsa cselezgetése, majd egy felszabadítás.

Egy kifejelt angol labdára lendítette a lábát a tizenhatos előterében, de ahogy előtte a labdát, már a fejéhez is kapott, mert vőben a svájci szurkolótábor közepébe vágta a labdát, nem tudta jól leszorítani.

Sárga lap
Anglia Harry Kane  (Durvaság)
Anglia Anglia
Csere
Silvan Widmer Ruben Vargas
Steven Zuber Fabian Rieder
Svájc Svájc
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!