Az Eb védését mutatta be a török kapus a 95. percben

2024. július 3. – 11:22

Az Eb védését mutatta be a török kapus a 95. percben
Fotó: Lisi Niesner / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb védését mutatta be Mert Günok, a török válogatott kapusa az osztrákok elleni keddi nyolcaddöntő utolsó perceiben, amivel a meccs hősévé vált.

A 95. percben a 2-1-es hátrányban lévő osztrákok az egyenlítésért támadtak. A bal szélről Alexander Prass ívelt a kapu elé, a labda ászállt a török védők feje fölött, és pont Christoph Baumgartner elé hullott. Az RB Leipzig támadója közelről a gólvonal elé bólintotta le a labdát, ami után úgy tűnt, a labda védhetetlenül pattan be a török kapuba. De ekkor Günok egy reflexszerű vetődéssel kitolta a gólvonal felé pörgő labdát, megmentve ezzel csapatát a hosszabbítástól. A meccs vége maradt a 2-1, amivel a törökök bejutottak a legjobb nyolc csapat közé az Eb-n. Szombaton a hollandokkal fognak játszani.

A Besiktas 35 éves kapusa 80 százalékkal védett a meccsen, a kapujába tartó öt labdából négyet is megfogott vagy kiütött. Az FBref statisztikája szerint az osztrák helyzetek minősége alapján 2,2 gólt kellett volna szerezniük, de ehhez képest csak egyszer tudták bevenni Günok kapuját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!