Elemzünk, de most csak az ösztöneimet követtem a 11-eseknél

2024. július 2. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Portugália–Szlovénia futball-Európa-bajnoki nyolcaddöntő legjobb játékosa Diogo Costa lett, aki a büntetőpárbajban megfogta az első három szlovén lövést, és ezzel továbbjuttatta csapatát.

A mérkőzés után nyilatkozatában Costa azt mondta, kapusként is nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, ami az életét adja a védekezésért, mert így, mint a szlovénoknál is, nagyon sok idő telik el anélkül, hogy hozzáérne a labdához. Ő végig nagyon összpontosított, hogy amikor szükség van rá, akkor ne hibázzon.

A szétlövésben nagy szükség is volt rá, és egyből Eb-rekorder lett azzal, hogy ugyanabban a párbajban három lövést is megfogott.

Diogo Costa később a sajtótájékoztatón is beszélt a büntetőkről: „Életem legjobb mérkőzése volt, talán az, amelyen a legtöbbet tudtam segíteni a csapatnak. Ezúttal vakon követtem az ösztöneimet. Elemzünk, de a játékosok változtatnak, én pedig az ösztöneimet követtem.”

Diogo Costa portugál kapus három büntetőt is megfogott a Szlovénia elleni nyolcaddöntőben – Fotó: Wolfgang Rattay / Reuters
Diogo Costa portugál kapus három büntetőt is megfogott a Szlovénia elleni nyolcaddöntőben – Fotó: Wolfgang Rattay / Reuters

A kapus kitért Cristiano Ronaldo kihagyott tizenegyesére is. „Mindannyian követünk el hibákat, ahogy Cristiano és én is, az a fontos, hogy mit teszünk ezután. Cris keményen dolgozik, megértem a frusztrációját, sok időt ölt bele, példakép számunkra, megtiszteltetés számomra, hogy vele játszhatok, ahogy Pepe mondja, mi egy családként vagyunk itt.”

Roberto Martínez szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy Portugália titkos fegyvere volt Diogo Costa, aki ezen a meccsen más szintre lépett, már a hosszabbítás végén is extrát nyújtott, majd olyan koncentrált tudott maradni, hogy egymás után három 11-est is kivédett.

(via Abola.pt, Ojogo.pt)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!