Ronaldo a sírásáról: Akkor fogtam padlót, amikor a legnagyobb szükség volt rám

2024. július 2. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

Portugália büntetőpárbajban győzte le Szlovéniát a futball-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, de előtte Cristiano Ronaldo személyesen is megjárta a poklot. A 39 éves csatár a hosszabbítás végén tizenegyest rontott, ami könnyen utolsó jelentős Eb-mozzanata lehetett volna, mert ahogy azt később bejelentette, ez az utolsó európai tornája. Ronaldót elárasztották az érzelmek, és sírásban tört ki.

Miután a szlovén Jan Oblak kapus 0-0-s állásnál kiütötte a büntetőjét, Ronaldo lehajtotta a fejét, és sírni kezdett. A csapattársak vették gyorsan körbe a kapitányukat és vigasztalni próbálták.

„Még a legerősebb embereknek is vannak rossz napjaik. Én akkor fogtam padlót, amikor a csapatomnak a leginkább szüksége lett volna rám” – nyilatkozta Ronaldo, miután csapata győzött a tizenegyesrúgásokkal, és akkor már az örömkönnyek jelentek meg az arcán a BBC beszámolója szerint.

Csapattársai vigasztalták a büntetőt rontó és sírni kezdő Cristiano Ronaldót – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters
Csapattársai vigasztalták a büntetőt rontó és sírni kezdő Cristiano Ronaldót – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

„Szomorú kezdés, és öröm a végén. Ez a futball. Megmagyarázhatatlan pillanatok, egyszerre vagyok szomorú és boldog. Az a fontos, hogy most élvezzük a helyzetet. A csapat rendkívüli munkát végzett. A végsőkig küzdöttünk, és azt hiszem, megérdemeltük a győzelmet, mert fölényben voltunk” – mondta a portugál csapatkapitány.

Ronaldo sírása nemcsak az elhibázott büntetőből, hanem eddigi eredménytelenségéből is fakadhatott. A mostani tornán mindenki másnál többször, hússzor lőtt kapura, de még nem sikerült gólt szereznie. A portugál–szlovénon is látványos jeleit adta frusztrációjának, többször üvöltözött, térdre rogyva az égre nézett és könyörgött felsőbb hatalmak segítségéért vagy a levegőbe bokszolt.

Roberto Martínez szövetségi kapitány csak dicsérni tudta Ronaldót, szerinte hihetetlen, hogy azzal együtt, hogy mindent megnyert és megtapasztalt már, még mindig olyan hittel és vággyal tud játszani, mint egy fiatalember.

A kapitány biztos volt benne, hogy a szétlövésben Ronaldónak kell lennie az első rúgónak, és megmutatja nekik az utat a győzelemhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!