Mbappénak kész rémálom maszkot viselnie az Eb-n

2024. július 1. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

A mai Franciaország-Belgium Eb-meccs előtti napon adott sajtótájékoztatót Kylian Mbappé, a franciák legértékesebb játékosa, írja az AP. A következő szezont a Real Madridban kezdő támadó külön kitért arra, hogy mennyire nehezen viseli, hogy maszkban kell játszania a tornán.

Kylian Mbappe a Franciaország–Lengyelország mérkőzésen a BVB Stadionban, Dortmundban 2024. június 25-én – Fotó: Ozan Kose / AFP
Kylian Mbappe a Franciaország–Lengyelország mérkőzésen a BVB Stadionban, Dortmundban 2024. június 25-én – Fotó: Ozan Kose / AFP

Mbappé kész rémálomnak nevezte azt a maszkot, amit azután kell hordania a meccseken, miután az osztrákok elleni mérkőzésen összeütközött Kevin Dansóval, és eltört az orra.

A játékos szerint olyan ebben a maszkban játszani, mintha egy VR-szemüveget hordana. A lengyelek elleni, 1-1-re végződő mérkőzésen nem is érezte úgy, hogy önmaga lenne a pályán, és a hollandok elleni 0-0-s meccsen se játszott jobban. Bár a lengyelek ellen legalább 11-esből betalált.

„Korlátozza a látást, és az izzadság is felgyűlik benne, ezért állandóan emelgetni kell. Ahogy levehetem végre, le is fogom”

– nyilatkozta Mbappé, aki háromszor is elmondta egymásután, mennyire irritálja az arcvédő maszk használata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!