Erődemonstráció Real Madrid-módra: a BL-győzelem után Kylian Mbappét is behúzták

2024. június 3. – 19:40

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal a Bajnokok Ligája-győzelem után a Real Madrid bejelentette, hogy szerződtették a világbajnok Kylian Mbappét, a világ egyik legértékesebbnek tartott futballistáját. A 25 éves francia támadót átigazolási díj fizetése nélkül szerezték meg, és ötéves, 2029 nyaráig szóló szerződést kötöttek vele. Mbappé fizetését természetesen nem hozták nyilvánosságra, de a Marca információi szerint évente 15 millió eurót fog keresni, ami mellé 100 millió eurót kaphat aláírási bónuszként.

A francia játékos Madridba igazolása nem nevezhető meglepetésnek, a spanyol sportsajtó már februárban kész tényként kezelte, hogy Mbappé a következő szezontól a Real játékosa lesz. A játékos friss posztja alapján sincs ebben semmi meglepő, Mbappé azt írta, valóra vált álom, hogy Madridba igazolt, és nagyon boldog, hogy ez összejött neki.

Mbappé 2017-ben az AS Monacótól igazolt a Paris Saint-Germainhez, ahol hét szezon alatt 257 gólt szerzett, nyert hat francia bajnoki címet, és BL-döntős is volt. Már 2022-ben is közel állt ahhoz, hogy a Realhoz igazoljon, de akkor végül maradt a PSG-nél, illetve pontosabban kikosarazta a spanyolokat, szóval kicsit kevésbé hangzik őszintén, hogy ez volt az álma, de ez most mindegy is. A Real mindenesetre megadja a módját az üdvözlésének, az alábbi videóval köszöntötték:

Most viszont nem hosszabbította meg a szerződését, amit egy Instagram-videóban jelentett be május közepén. Ebben arról beszélt, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a legjobb francia klubcsapatban játszhatott. A videót azzal fejezte be, hogy sosem gondolta volna, hogy ilyen nehéz lesz elhagynia a PSG-t, az országát és a francia ligát, de úgy érzi, szüksége van egy új kihívásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!