Mbappé a törött orra miatt maszkban fog játszani az Eb-n

2024. június 18. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

A röntgenvizsgálatok után most már biztos, hogy eltört Kylian Mbappé orra az Ausztria ellen 1-0-ra megnyerte Eb-meccsen, a francia csapat tájékoztatása szerint azonban nem fogják megműteni emiatt. A játékos a következő napokban kezelést kap majd a sérülésre, és a továbbiakban maszkban fog játszani az Eb-n, amiben akár már a hollandok ellen is pályára léphet – írja az Athletic.

Mbappé az osztrákok elleni meccs hajrájában sérült meg hétfőn, amikor egy fejpárbajnál beleütközött Kevin Danso vállába. Az incidens után a francia csatárt egy ideig le sem tudta hozni a pályáról Didier Deschamps, mert a játékvezető valamiért nem hagyta őket cserélni, a következő játékmegszakításnál pedig az osztrákok gyorsan elvégezték a bedobást. Mbappé így végül visszament a pályára, és továbbra is vérző orral leült a fűbe, amiért kapott is egy sárga lapot.

Ennek oka, hogy a szabályok szerint vérzés esetén az érintett játékos csak akkor térhet vissza a pályára, ha a játékvezető megbizonyosodott arról, hogy elállt a vérzés, és a meze is tiszta. Ellenkező esetben sportszerűtlenség miatt kaphat figyelmeztetést, ami itt meg is történt, de ezzel a megoldással legalább le tudták őt cserélni, Giroud érkezett a helyére. Ha Mbappé kap még egy sárgát a negyeddöntők előtt, akkor a következő meccsen eltiltás miatt nem léphet majd pályára.

Franciaország a következő meccsét pénteken játssza majd a vasárnap a lengyeleket 2-1-re legyőző hollandok ellen, Mbappé pedig a jelek szerint vissza is térhet erre a meccsre, hiszen nem kellett megműteni. A játékos amúgy az X-en (korábban Twitter) már meg is kérdezte a követőit, hogy milyen maszkot hordjon, mire mindenki elkezdett arról posztolni, amikor Thiago Silva tavaly vett egy tininindzsa teknőcös maszkot a sokszor Donatellónak gúnyolt franciának. Az első meccsük előtt amúgy Marcus Thuram is nindzsateknőcözött egyet, miután egy újságíró összekeverte őket.

A maszkos focisták látványa egyébként egyáltalán nem kirívó manapság, a 2022-es vb-n például két nagyobb sztár, a horvát védő Joško Gvardiol és a dél-koreai csatár Szon Hungmin is így játszott. Gvardiol pont orrtörés miatt viselte a maszkot, és további bizakodásra adhat okot a franciáknak, hogy a Willi Orbánnal való ütközése és a sérülése után játszani tudott az RB Leipzig következő meccsén. A horvát védő azóta a Manchester Cityhez igazolt, ahol bajnok is lett idén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!