Bajnok lett a Manchester City, Guardiola csapata négy éve uralja a Premier League-et

2024. május 19. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester City 3-1-re legyőzte a West Ham Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League 38. fordulójában, ezzel ismét ők nyerték meg a bajnoki címet. Pep Guardiola csapata 91 ponttal zárt az élen, 2 ponttal előzték meg a második Arsenalt – írta az MTI.

A Manchester City sorozatban negyedszer lett angol bajnok.

Guardiola együttese az év játékosának megválasztott Phil Foden távoli bombájával már a második percben megszerezte a vezetést a West Ham ellen. Foden a 18. percben a második gólját is megszerezte, amivel gyakorlatilag bebiztosította a címvédő City újabb bajnoki címét.

A West Ham ghánai középpályása, Mohammed Kudus a 42. percben szépített, de a második félidő elején Rodri megszerezte a City harmadik gólját, így az Arsenal-szurkolók nem sokáig bizakodhattak a manchesteri pontvesztésben. Több gól már nem esett a manchesteri meccsen. A lefújás után a City-drukkerek a pályára rohanva ünnepelték csapatuk 10. bajnoki címét.

A legutóbbi hét idényben hatodszor aranyérmes Manchester City előtt korábban még egyetlen csapat sem tudott egymás után négyszer a csúcsra érni a Premier League-ben.

A második helyen álló Arsenal 1-0-s hátrányból fordítva 2-1-re győzte le az Evertont az utolsó fordulóban, de ez is kevés volt a bajnoki címhez.

Győzelemmel búcsúzott a Liverpooltól a 2015 novemberében kinevezett Jürgen Klopp: a német szakember együttese több mint egy órát emberelőnyben játszott a vendég Wolverhampton ellen, és Alexis Mac Allister, valamint Jarell Quansah góljaival 2-0-ra győzött. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a 81. percben állt be, a Liverpool 82 ponttal végül a harmadik helyen zárta az idényt.

Kerkez Milos a hárommeccses eltiltását követően kezdő volt a Bournemouthban a Chelsea elleni szezonzárón, ahol 2-1-re kikaptak a londoniaktól. A Bournemouth a 12. helyen fejezte be a szezont.

Az európai kupaszereplésért hajtó csapatok közül a Chelsea mellett a Tottenham Hotspur, a Newcastle United és a Manchester United is nyert. Mindez azt jelenti, hogy az ötödikként záró Tottenham az Európa-ligában indulhat, és a hatodik Chelsea is ott lesz valamelyik nemzetközi sorozatban, de hogy pontosan melyikben, az csak a jövő szombati FA-kupa-döntő után dől el:

  • Amennyiben a Manchester City ott is címet véd, akkor a Chelsea Európa-liga-, a bajnoki hetedik Newcastle pedig Konferencia-liga-résztvevő lesz.
  • Ha azonban a Manchester United nyeri az FA-kupát, akkor a bajnokságban nyolcadik helyen záró United szerzi meg a másik Európa-ligás helyet, és akkor a Chelsea-nek csak a Konferencia-liga marad, a Newcastle pedig nem indulhat Európában.

Az már korábban eldőlt, hogy a Luton Town, a Burnley és a végül 104 kapott góllal záró Sheffield United búcsúzik az élvonaltól, amelynek a következő idényben a Leicester City és az Ipswich Town mellett a jövő vasárnapi Leeds United–Southampton mérkőzés győztese lesz a tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!