Jürgen Klopp a könnyeivel küszködve hallgatta a Liverpool himnuszát az utolsó meccsén

2024. május 19. – 18:32

frissítve

Jürgen Klopp a könnyeivel küszködve hallgatta a Liverpool himnuszát az utolsó meccsén
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a Wolverhampton elleni angol bajnoki előtt 2024. május 19-én – Fotó Phil Noble / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Jürgen Klopp a könnyeivel küszködve hallgatta, ahogy a Liverpool-szurkolók elénekelték a klub himnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t a szezon utolsó meccsén az Anfield-stadionban.

Vasárnap Liverpoolban minden a csapat német vezetőedzőjéről, Jürgen Kloppról szólt, aki kilenc sikeres év után hagyja el a klubot. A Wolverhampton elleni meccs előtt a hazai szurkolók Kloppot éltető koreográfiát varázsoltak a lelátóra. A Premier League 3. helyén álló Liverpool Mac Allister és Quansah góljaival 2-0-ra nyert, így 82 ponttal zárták a szezont. Szoboszlai Dominik a kispadon kezdte a mérkőzést, Klopp a 81. percben cserélte be.

A magyar válogatott csapatkapitánya az első liverpooli szezonjában 44 meccsen lépett pályára, 7 gólt lőtt és 4 gólpasszt osztott ki.

Fotók: Phil Noble / Reuters Fotók: Phil Noble / Reuters
Fotók: Phil Noble / Reuters
Fotók: Phil Noble / Reuters

Klopp januárban jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Liverpooltól, amelyet 2015 októbere óta irányított, és amellyel többek között Bajnokok Ligáját, bajnoki címet, FA-kupát és Ligakupát is nyert.

Klopp utolsó, 2023–24-es liverpooli szezonja nagyszerűen indult, aztán a februári Ligakupa-győzelem után valami félrement, az angol bajnokság első helyéről lecsúsztak a harmadikra, és kiestek az FA-kupából és az Európa-ligából is. Elemzésünkben bemutattuk, hogy mi ment félre a pályán és azon kívül.

A Liverpool időközben már megtalálta Klopp utódját Arne Slot személyében. A 45 éves holland edző korábban a Feyenoorddal nyert bajnoki címet és kupát, a Konferencia-ligában pedig döntőbe vezette a rotterdami klubot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!