A grúz szövetségi kapitánynak is elege van a videóbíróból

2024. július 1. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Willy Sagnol szerint egészen addig le kéne állítani a videóbíró (VAR) használatát, amíg nem tudják a bírók rendesen használni, írja a Guardian. A grúz szövetségi kapitányt az bőszítette fel, hogy szerinte a vasárnapi, spanyolok elleni mérkőzésükön az ellenfél leshelyzetből szerezte az egyenlítő gólt. A spanyolok részéről Rodri is elismerte, hogy ha nem egyenlítenek ki az első félidő vége előtt, akkor egészen másként alakulhatott volna a meccs.

Sagnol szerint Álvaro Morata volt lesen a spanyolok góljánál, a helyzetet pedig ahhoz a végül érvénytelenített gólhoz hasonlította, amit a hollandoktól vettek el a franciák ellen. Ezen kívül azt is kiemelte, hogy a gólt megelőző helyzetnél egy grúz játékos sérülés miatt a földön volt. Azt is hozzátette, hogy személy szerint a VAR-t fantasztikusnak tartja, de addig nem kéne használni, amíg ugyanazokat a helyzeteket eltérően ítélik meg egyik meccsről a másikra.

Kiemelte még, hogy ha a második félidőre egygólos előnnyel fordulnak, akkor több energiájuk maradt volna, nem beszélve egy fontos játékosuk lesérüléséről. Ettől függetlenül elismeri, hogy abszolút megérdemelték a spanyolok a győzelmet, erről nem is érdemes szerinte vitát nyitni.

A VAR hamar az első számú főellensége lett az idei Eb-nek. A szintén vasárnapi dán-német meccs után a dánok szövetségi kapitánya fakadt ki a videóbíró miatt, korábban pedig a skótok panaszkodtak egy szerintük meg nem adott 11-esért a magyarok ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!