A bírók főnöke szerint sem volt tizenegyes, amikor Willi Orbán leszerelte a skótok csatárát

2024. június 28. – 16:40

A bírók főnöke szerint sem volt tizenegyes, amikor Willi Orbán leszerelte a skótok csatárát
A kérdéses jelenet Willi Orbán és Stuart Armstrong között – Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott Csoboth Kevin utolsóperces góljával 1-0-ra nyert Skócia ellen vasárnap. A skót kapitány, Steve Clarke a meccs után azt nyilatkozta, hogy a bíró nem adott meg nekik egy tizenegyest. „Száz százalék, hogy tizenegyes volt, ezt elvették tőlünk. Egy Európa-bajnokságon talán jobb lenne, ha európai játékvezetők lennének” – mondta.

A szóban forgó eset 0-0-s állásnál, a 79. percben történt, amikor Stuart Armstrong megpróbált kilépni Willi Orbán mellett, aminek az lett a vége, hogy mindketten földre kerültek a magyar tizenhatoson belül. Az argentin bíró, Facundo Tello habozás nélkül továbbot intet, még videón sem nézte vissza, hogy mi történt.

Az UEFA játékvezetésért felelős igazgatója, Roberto Rosetti most egy bírói eligazításon megvédte Facundo Tello döntését. Rosetti elmondása szerint a videóbíró is vizsgálta a skótok által kifogásolt jelenetet. Enne végén arra jutottak, hogy a bírónak nem kell visszanéznie a helyszínen az esetet. Rosetti véleménye szerint azért nem történt szabálytalanság Willi Orbán részéről, mert a skót támadó irányt váltott a magyar védő felé, és volt egy fizikai kontaktus, amikor megpróbálta versenyre késztetni a védőt.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!