Az őt kritizáló angol szurkolóknak is üzent Bellingham a káprázatos ollózó gólja után

2024. június 30. – 21:06

Az őt kritizáló angol szurkolóknak is üzent Bellingham a káprázatos ollózó gólja után
Jude Bellingham gólja Szlovákia ellen 2024. június 30-án – Fotó: Ina Fassbender / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Drámai meccsen fordított Anglia Szlovákia ellen a németországi foci-Eb nyolcadöntőjében vasárnap este. Már nagyon úgy nézett ki, hogy óriási meglepetésre behúzzák a meccset 1-0-ra a szlovákok, és kiejtik az előző Eb-n ezüstérmet szerző angolokat, amikor a lefújás előtti másodpercekben érkezett az angolok 21 éves sztárja, Jude Bellingham, és egy káprázatos mozdulattal mentette meg a csapatát:

Kyle Walker bedobása után Marc Guéhi megcsúsztatta a labdát, és Bellingham nagyjából a tizenegyes pont magasságából, a kapunak háttal beollózta a labdát. „Ki más?” – ordított a csapatot korábban kifütyülő és kritizáló angol közönség felé a Real Madrid játékosa.

A csoportkörben Bellingham sem hozta azt a teljesítményt, amit vártak tőle, így voltak, akik már arról beszéltek, hogy pihentetni kéne ezen a meccsen. Nekik is üzent ezzel a kiáltással a fiatal játékos:

Az Eb eddigi talán legszebb, de az angolok szempontjából mindenképp a legfontosabb gólja volt ez. Anglia kiegyenlített, és a hosszabbításban Harry Kane góljával meg is fordította a meccset. A negyeddöntőben az olaszokat kiejtő Svájc ellen játszik Gareth Southgate csapata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!