A szakadó eső mellett a stadion tetejére felmászó maszkos fickó miatt is csúszott a német-dán meccs

2024. június 30. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Dánia ugyan nagyot küzdött szombaton a 2024-es futball-Európa-bajnokság második nyolcaddöntős meccsén, végül megszorongatni sem tudta a házigazda németeket, és 2-0-s vereséggel esett ki. A Dortmundban játszott meccsen a hőség helyett a felhőszakadás okozott problémákat, olyannyira, hogy a bíró 25 percre szüneteltette is a meccset miatta. Nem ez volt azonban az egyetlen közjáték, a második félidő előtt azért is konzultálnia kellett a csapatkapitányokkal, mert egy maszkos fickó felmászott a stadion tetejére – írja a Ruhr Nachrichten.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ismeretlen mászó fél 11 előtt már a tetőn volt, de azt egyelőre nem tudni, hogy miért és hogyan mászott fel oda. A tetőn mászkáló férfit végül a rendőrök szedték le, és a hivatalos tájékoztatás szerint ezután le is tartóztatták. Mint kiderült, a meccset vezető Michael Oliver a második félidő előtt egyeztetett is a két csapatkapitánnyal, Ilkay Gündogannal és Kasper Schmeichellel az incidens miatt, de némi felfelé nézegetés után végül belefújt a sípjába.

Annak, hogy a férfit sikerült gond nélkül leszedni, alighanem mindenki örült, mert a meccs ezen a ponton már egyébként is 25 perces késésben volt a Dortmundot elérő felhőszakadás miatt. Korábban például a szlovák-románon is volt már hasonló, villámlással is járó felhőszakadás, de most először volt olyan, hogy a játékvezető félbeszakította a meccset az időjárási körülményekre hivatkozva. A dán szurkolók a kényszerszünetben jól szórakoztak, voltak, akik a beázó tető miatt kialakult, az Old Traffordot megszégyenítő vízesések alatt fürdőztek a lelátón.

A dán játékosok és a csapatot irányító Kasper Hjulmand viszont alighanem örültek annak, hogy a bíró a meccs szüneteltetése mellett döntött, a dánoknál ugyanis történt már tragédia hasonló esetben. 2009-ben egy hasonló felhőszakadás alatt a dán Jonathan Richterbe csapott bele a villám a pályán, és bár az orvosoknak sikerült újraéleszteniük, a játékos több mint egy hétig kómában volt, és végül amputálni kellett a bal lábszárát. Hjulmand másodedzőként személyesen nézte végig az egészet, így valószínűleg különösen jó néven vette, hogy a játékosainak nem kellett hasonló körülmények között játszania szombat este.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!