2–0-ra verték a németek Dániát a villámlás és jégeső miatt félbeszakított nyolcaddöntőben

2024. június 29. – 21:48

2–0-ra verték a németek Dániát a villámlás és jégeső miatt félbeszakított nyolcaddöntőben
Michael Oliver játékvezető az öltözőbe rendelte a csapatokat – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

35 perc játék után Michael Oliver játékvezető félbeszakította a Németország–Dánia Európa-bajnoki nyolcaddöntőt Dortmundban. Hatalmas villámlás után olyan eső zúdult a pályára, amiben borsó méretű jégdarabok is voltak.

A találkozót a németek nagyszerűen kezdték, az első negyedórában négyszer találták el a kaput, Schmeichelnek a legnagyobbat Havertz lövésénél kellett védenie, de Kimmich lövése is megtornásztatta a kapust. Schlotterbeck a kapuba fejelt egy szöglet után a negyedik percben, de a bíró azonnal jelezte, hogy szabálytalankodott, ezért elvette a találatot. Az első 15 perc végén Kroos végezhetett el kecsegtető helyről szabadrúgást, de a sorfalba rúgta a labdát 22 méterről.

A második negyedóra a dánoké volt, Eriksennek volt egy komolyabb helyzete a 21. percben, majd néhány perccel később Maehle próbálkozott éles szögből. Eriksen még jobb pozícióból rúghatott szabadot, mint Kroos a 31. percben, de az sem ment el a kapuig, mert blokkolta a sorfal. Gól nélküli állásnál, a 35. percben a játékvezető úgy döntött, hogy az öltözőbe kell menniük a csapatoknak, mert a fokozódó villámlás és a felhőszakadás miatt nem lehet játszani. Amikor a dánok az angolokkal találkoztak még a csoportban, a frankfurti stadiont be kellett fedni, hogy le tudják játszani a meccset.

Hogy milyen eső zúdult a nézőtérre, azt tökéletesen bemutatja ez a videó. Néhány drukker nem akart fedett helyre húzódni, inkább élvezték, hogy a tető nem vezette el jól a csapadékot.

25 perc szünet után 22 órakor kezdődött újra a találkozó, a gyepen már semmi sem látszott.

Az újrakezdés után egy perccel Schmeichelnek kellett ismét hatalmasat védenie, Havertz fejesénél ütötte ki szögletre a labdát. Válaszul Höjlund lőtt éles szögből az oldalhálóba.

A 45. percben maradt ki a meccs legnagyobb helyzete. Musiala labdaeladása után Eriksen indította a szélen Delaney-t, aki Rüdiger mellett elpasszolta a labdát, a középen érkező Höjlundnak egy kicsit hosszú volt, a kapujából viszont nagyszerűen kimozduló Neuer mellett nem tudta elpasszolni a labdát 10 méterről. Hajszálon múlt.

A második félidőt a dánok kezdték jobban, Andersen találatát a videóbíró elvette, mert lesen volt. Szabad szemmel nem lehetett érzékelni, hogy előrébb állt, de a számítógép kimutatta, talán két centi döntött.

Az 52. percben az átmeneti sokk után már a németek örülhettek,

mert a menteni igyekvő Andersen kezén irányt változtatott a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a videózás úgy döntött, hogy büntető jár a hazai csapatnak. Havertz állt a labda mögé, megtorpant, de nagyon pontosan rúgta a bal kapufa mellé a labdát. Schmeichel rajta volt, de kiütni nem tudta.

Az 59. percben Havertz fantasztikus labdaátvétel után egyedül mehetett kapura, elpörgette a kapus felett, de a kapufa mellett is, így nem tudta megduplázni góljai számát.

A 66. percben nagy dán lehetőség maradt ki, amikor Höjlund egy testcsellel becsapta Kimmichet, 14 méterről lőtt, de Neuer a helyén volt.

Egy perc múlva a németek egy nem túl bonyolult támadás végén megszerezték a második találatot. Schlotterbeck a balhátvéd posztjáról egy 64 méteres indítással hozta ziccerbe Musialát. A Bayern csatárának még arra is volt ideje, hogy felnézzen a tizenhatoson belül, és magabiztosan csavarta a bal kapufa mellé a labdát, Schmeichel ezzel szemben tehetetlen volt. Az viszont kissé érthetetlen, hogy miért nem indult el erre a labdára.

A hajrában Füllkrugnak volt még egy lesgólja, de a lényegesen ez már nem változtatott, Németország készülhet a negyeddöntőre, ahol pénteken a spanyol-grúz találkozó győztesével játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!