Kinevezték az olimpiára készülő magyar férfi kardcsapat új vezetőedzőjét

2024. június 28. – 07:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége elfogadta a férfi kardcsapat vezetőedzője, Decsi András lemondását. A párizsi olimpiára Sárközi Gergelyt nevezték ki megbízott vezetőedzőnek – írta az MTI.

Az MVSZ honlapján megjelent hír szerint a válogatottat 2017 februárja óta irányító Decsi András – aki kedden közölte az MTI-vel, hogy lemond posztjáról – levélben elküldte a szövetséghez lemondását, amit az elnökség elfogadott. A rövid hírből az is kiderül, hogy Sárközi Gergely megbízott vezetőedző munkáját az elnökség felkérésére Navarrete József segíti majd.

Decsi András kedden, az olimpiai csapat kijelölése után mondott le, miután a szakmai testület nem fogadta el előterjesztését, és a Boczkó Gábor szövetségi kapitány által leadott listában Decsi Tamás helyett Rabb Krisztián szerepelt a csapatban. Így az Európa-bajnok magyar férfi kardcsapat a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián felállásban fog részt venni a párizsi olimpián, ahol éremesélyesnek számítanak.

„Szerettem volna, ha az elmúlt nyolc évben sikert sikerre halmozó csapat tagjai együtt vívnak az olimpián. Ezt nem fogadta el az újonnan felállított szakmai testület, amelynek tagjai nem voltak kompetensek ennek megítélésében, mivel más fegyvernemek képviselői. (…) Sosem a testvérem szereplése volt az elsődleges, hanem hogy a legsikeresebb legyen a magyar csapat. Olyan szintű bizalomvesztést éreztem, hogy nem maradt más választásom, mint a lemondás” – mondta Decsi András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!