Két piros és tizennyolc sárga: csontzenét és török győzelmet hozott a záróforduló

2024. június 26. – 23:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az átlagos magyar szurkoló úgy ment neki ennek a – magyar szempontból mindent eldöntő – estének, hogy a portugálok majd bekötött szemmel eltángálják a grúzokat, és ugyan a cseh-török meccs szoros lehet, de azért van remény legalább egy ikszre. Nem kell bemutatnunk nagyon, mi történt: Grúzia 2-0-ra verte a lazázó portugálokat, ezzel a magyar válogatott Eb-szereplése végére ért (mivel nem tudott a legjobb négy csoportharmadik közé férkőzni).

A közmédia is a cseh-török meccset kezelte kiemelten, annyiból joggal, hogy az elég nagy őrületet hozott. A csúcscsatárát, Patrik Schicket sérülés miatt nélkülöző csehek hatalmasat küzdöttek, ez sok szabálytalanságban is megnyilvánult. Mindenképp ki kell emelni, hogy klasszikus csontzene volt az összecsapás, irtó sok volt a szabálytalanság, elkésett becsúszás, bokára talpalás, felrúgás, könyöklés és töméntelen mennyiségű őrjöngés, üvöltés, kiabálás és beszólás a bírónak.

A csehek két pirosat és hét sárgát, a törökök tizenegy sárga lapot szedtek össze a magyar származású Kovács István bírótól a meccsen, sőt még azután is.

A találkozó kiegyenlített játékkal kezdődött, mindkét kapunál voltak lehetőségek, de igazán nagy helyzetet talán csak a csehek tudtak kialakítani. Barák közben begyűjtött egy, majd még egy sárga lapot, és kiállították két feleslegesen nagy szabálytalanságért. Innentől az volt várható, hogy a törökök a földbe döngölik a cseheket. Az első félidő maradékában mégsem volt annyira lehengerlő a törökök játéka.

A második félidőben jöttek a gólok, előbb a csapatkapitány Çalhanoğlu talált be az 51. percben, majd a csehek vérszemet kaptak. Ez a sárga lapok száma mellett a kapura tartó lövésekben is megnyilvánult, amiben sokáig az emberhátrányban játszó csehek vezettek. Meglett az eredménye, egy kaotikus, a török kapus esését és labdakiejtését is hozó, videóbírón is átesett gól következett: Souček bombázta be a 66. percben. Robotoltak tovább a csapatok, a törökök is felébredtek és nyomni kezdtek.

Miközben már a kispadokra is szórta a sárga lapokat Kovács bíró, a csereként beállt Tosun a hosszabbítás 4. percében egy életerős lövéssel betalált a csehek hálójába. A hátralévő percekben már mindkét csapat dühből focizott, így a mérkőzés elég méltatlan véget is ért. A lefújáskor egy szurkoló beszaladt a pályára, majd ettől függetlenül egymásnak ment a török és cseh válogatott. A dulakodás végeredménye egy második cseh piros lap és két sárga lett. Ezt a csoportkörös fordulót nem csak a magyarok kiesése miatt lesz jó hamar elfelejteni.

A törökök nem fogják, hisz a második helyen a nyolcaddöntőbe jutottak (ahol Ausztria lesz az ellenfelük), míg a csehek csoportutolsóként mehetnek haza.

A magyarok szempontjából sorsdöntő szerdai meccseket percről percre közvetítettük, itt lehet visszaolvasni>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!