Ez a grúz-portugál sima volt, de nem úgy, ahogy szerettük volna

2024. június 26. – 23:33

Ez a grúz-portugál sima volt, de nem úgy, ahogy szerettük volna
A grúz csapat játékosai ünnepelnek a gelsenkircheni stadionban, miután legyőzték Portugáliát – Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Bombameglepetés a németországi labdarúgó-Eb F csoportjának utolsó fordulójában: a FIFA világranglistájának 74. helyén álló Grúzia 2-0-ra legyőzte a tartalékos Portugáliát, és ez egyben azt jelentette, hogy Magyarország kiesett, nem lesz ott a nyolcaddöntőben.

A portugálok hat ponttal és biztos csoportelsőként érkeztek a gelsenkircheni találkozóra, és ez a kezdetektől fogva érződött a játékukon. A grúzok első góljára csak másfél percet kellett várni, Kvarachelia egy villámgyors akció végén Mikautadze passzából laposan ellőtte a labdát a portugál kapus mellett.

Cristiano Ronaldónak voltak veszélyes villanásai, egyszer egy szabadrúgásból veszélyeztetett, de Mamardasvili ezen a napon mindent fogott.

A második félidő elején Antonio Silva felrúgta Locsosvilit a tizenhatos vonalán, VAR-elemzés után büntetőt ítélt a játékvezető, amit Mikautadze a bal alsó sarokba lőtt az elvetődő kapus mellett.

A grúzok védekezése végig stabil maradt, néha veszélyes kontrákat vezettek, a portugálok támadójátékából pedig hiányzott az ötlet és a gyorsaság.

A magyarok szempontjából sorsdöntő szerdai meccseket percről percre közvetítettük, itt lehet visszaolvasni>>>


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!