Griezmann és a francia csapat is üzent Varga Barnabásnak

2024. június 24. – 11:00

frissítve

Griezmann és a francia csapat is üzent Varga Barnabásnak
Fotó: Leonhard Simon / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott egy sokáig emlékezetes meccsen, Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokságon, ám az öröm nem lehet teljesen felhőtlen, mert Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a mérkőzésen. A 68. percben Szoboszlai Dominik beívelése után Varga összeütközött a skót kapussal, ami után eszméletlenül terült el a földön.

Csapattársai azonnal észleleték, hogy nagy a baj, és siettették az egészségügyi személyzet érkezését. A csatárt végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról, ekkor már az eszméleténél volt. A stadionból az egyik stuttgarti kórházba szállították, ahol az éjszakát is töltötte. Az MLSZ később azt közölte, hogy több arccsontja is eltört, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Hozzátették: nagy valószínűséggel műtét vár rá.

Ez azt is jelenti, hogy a magyar válogatott elveszítette az egyik kulcsjátékosát, így ha továbbjut a csapat a csoportkörből, akkor a Ferencváros csatára nélkül kell kiállni a nyolcaddöntőben.

Az ijesztő jelenet után több játékostárs is jobbulást kívánt Vargának. A franciák sztárja, Antoine Griezmann egy szívet küldött neki az X-en, ahogy a francia válogatott hivatalos X-csatornája is üzent a Fradi támadójának.

A magyar–skót találkozóval egy időben rendezték Frankfurtban a német–svájci meccset (1-1), ami után a norvég NRK közszolgálati média riportere megkérdezte Julian Nagelsmannt, hogy mit gondol Varga sérüléséről. A német szövetségi kapitány mielőbbi felépülést kívánt a magyar csatárnak, és azt mondta: „Mindig veszélyes, ha egy játékos így ütközik a kapussal. Remélem, hogy jól lesz, és minél hamarabb felépül”. A német válogatott csatárát, Kai Havertzet is megkérdezték az esetről, ő azt mondta: „Ez nem volt szép látvány. Remélem, hogy jól van. Mindig rossz ilyeneket látni. Szeretnénk jól érezni magunkat a pályán, de néha előfordulnak ilyen dolgok” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!