Güler nevét skandálták a török drukkerek, aztán Ronaldo a torkukra fagyasztotta a szót

2024. június 22. – 19:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Portugália ellentmondást nem tűrő focival 3-0-ra verte Törökországot a németországi foci-Eb szombati játéknapján Dortmundban, ezzel Portugália biztos továbbjutó, hiszen Csehország után Törökországot is legyőzték, ezzel 6 ponttal vezetik az F csoportot.

A meccs kiegyenlítetten indult, mindkét csapatnak voltak veszélyes helyzetei. Az már néhány perc után látszott, hogy a dortmundi lelátón elképesztő többségben vannak a törökök, csapatuk minden támadását üdvrivalgással, a portugálok labdaérintéseit füttykoncerttel kísérték.

Ezzel együtt inkább a portugálok uralták a meccset, de a török támadásokban is volt veszély. A 22. percben aztán a portugálok szereztek vezetést Bernardo Silva góljával. Ez volt lényegében az első igazán komoly gólhelyzet a meccsen, értékesítették is.

A törökök ezután próbáltak magasabb fordulatszámra kapcsolni, de egy elbaltázott portugál támadás után, amikor Ronaldo és Cancelo már épp összevesztek volna, a török védelem óriásit hibázott: Samet Akaydin és Altay Bayındır kapus nem értették meg egymást, ezért Akaydin hazagurításából megszületett a második portugál gól a 28. percben.

A portugálok ezután – érthető módon – felszabadultan fociztak, a törökök ugyan tudtak veszélyeztetni, de nem tudták átvenni a meccs irányítását.

A második félidőben ugyanez folytatódott. A török közönség már a grúzoknak bombagóllal bemutatkozó csodatini, Arda Güler beállítását követelte Güler nevének skandálásával. De a portugálok az 59. percben beléjük fojtották a szót: Ronaldo kapott jó labdát, majd a török kapu előterében előzékenyen csapattársának passzolt, Bruno Fernandes pedig 3 gólosra növelte a portugál előnyt. Ezután már a portugál nézők skandálták Ronaldo nevét. Ronaldo mellett egyébként a portugálok másik Eb-veteránja, Pepe is remekelt a meccsen.

A törökök a harmadik gól után fejben is elengedték a meccset, a 60. percet követően már a támadásaikban sem volt különösebb erő, inkább arra fókuszáltak, hogy több gólt ne kapjanak. A meccs utolsó perceiben a legnagyobb izgalmakat már a pályára berohanó, Ronaldótól szelfit kérő gyerekek okozták.

A csoport másik szombati meccsén Grúzia és Csehország 1-1-es döntetlent játszott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!