Király Gábor is gratulált a rekordját megdöntő Pepének

2024. június 19. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

A csehek elleni keddi meccsen a portugálok középső védője, Pepe rekordot döntött, ugyanis ő lett a futball-Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa.

Pepe 41 évesen és 113 naposan játszott az első csoportmeccsen, ezzel pedig Király Gábortól vette el a címet, aki 2016-ban 40 évesen és 86 naposan védett a belgák elleni nyolcaddöntőben.

Pepe rekordjához maga Király Gábor is gratulált Instagramon egy olyan képpel, amin a védő épp a kapus felé csúszik a 2016-os foci-Eb portugál–magyar meccsén.

Pepe kedden végigjátszotta a csehek ellen az utolsó percekben megnyert meccset, és a szövetségi kapitány Roberto Martínez várhatóan a többi meccsen is számít rá a védelem közepén, így a játékosnak a legidősebb gólszerző címe is összejöhet még az Eb-n. A világbajnokságok történetében egyébként Pepe a második a legidősebb gólszerzők rangsorában, csak a kameruni csatár, Roger Milla előzi meg.

Pepe neve mellett sokáig ott díszelgett a világ legmocskosabb futballistájának titulusa, amire – valljuk meg – rá is szolgált, ez a jelző egyáltalán nem volt túlzó egy időben – írtuk korábban a megosztó játékosról, aki az utóbbi években azonban higgadtabb lett, és jóval kevesebbszer állították ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!