A szerbek azzal fenyegetőznek, hogy otthagyják az Eb-t, ha nem büntetik meg az albánokat és a horvátokat

2024. június 20. – 13:55

Másolás

Vágólapra másolva

A szerb futballválogatott azzal fenyegetőzik, hogy otthagyják az Európa-bajnokságot, ha az UEFA nem bünteti meg az albánokat és a horvátokat a két csapat szerdai meccsén történtek miatt. Az albán és a horvát drukkerek kórusban szidták a szerbeket a hamburgi stadionban, olyan durva rigmusokat is skandálva, mint az „Ubi, ubi, ubi Srbina” (Öljétek meg a szerbeket!) – számolt be erről a BBC.

Jovan Surbatovic, a szerb szövetség főtitkára az RTS köztelevíziónak nyilatkozva kijelentette, a szerb válogatott nem marad tovább ott a németországi tornán, ha a horvát és az albán szövetség nem kap büntetést. „Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a támogatást az Anglia elleni mérkőzésen, és remélem, hogy megverjük Szlovéniát” – mondta, majd rátért a szerdai Horvátország-Albánia mérkőzésen elhangzott skandálásokra.

„Ami történt, az botrányos, és szankciókat fogunk kérni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem folytatjuk a versenyt. Követelni fogjuk az UEFA-tól, hogy büntesse meg mindkét válogatott szövetségét. Ha az UEFA mégsem bünteti meg őket, akkor elgondolkodunk a hogyan továbbról”

– mondta Surbatovic.

A szerb főtitkár a saját, több mint 14 ezer eurós büntetésükre is kitért, amit többek között azért kaptak, mert a szerb drukkerek tárgyakat dobáltak a pályára az angolok elleni meccsen, majomhangot utánozva provokálták az angol játékosokat és egy koszovói újságíróval is összetűzésbe keveredtek. „Elszigetelt esetek miatt büntettek meg minket, a szurkolóink sokkal jobban viselkedtek, mint a többiek” – összegezte Surbatovic.

Szerbia következő mérkőzése csütörtökön 15 órakor kezdődik Szlovénia ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!