Gündogan a vitatott német gólról: Ha ezt a Premier League-ben lefújták volna, az emberek kifekszenek a nevetéstől

2024. június 19. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

Németország 2-0-ra győzte le Magyarországot a futball-Európa-bajnokságon. A meccs legjobbjának azt a német Ilkay Gündogant választották, aki a második gólt rúgta. A meccs első találata sokak által vitatott helyzetből született, Marco Rossi magyar szövetségi kapitány is bírói hibának tudta be, hogy Gündogan és Willie Orbán ütközését nem fújták le a gól előtt. A meccs utáni sajtótájékoztatón Gündogan is elmondta a saját verzióját.

A németek gólöröme a vitatott gól után – Fotó: Leonhard Simon / Reuters
A németek gólöröme a vitatott gól után – Fotó: Leonhard Simon / Reuters

„Meglepődtem, hogy Orbán és a magyar csapat mérges volt, mert ha ezt az esetet például a Premier League-ben lefújták volna, ahol én hét évet játszottam, feküdtek volna az emberek a nevetéstől” – idézte a Nemzeti Sport Gündogant.

A játékos arról is beszélt, hogy számára nem az a fontos, hogy ő lövi-e a gólokat, hanem hogy milyen a csapategység. Nagyon nagy bizalmat érez a stáb és csapattársai részéről, mivel ez nem volt mindig így, most felszabadult.

Azt is mondta, hogy Toni Kroosszal jól kiegészítik egymást a pályán, megtalálták vele az egyensúlyt, neki jobban fekszik a támadóbb szerep.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!