Szegény belgákat még a csatakos mez is húzza

2024. június 18. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Belgium nem kezdte túl jól az Eb-t, egyebek mellett azért sem, mert az első csapat lettek, akiktől snickométerrel vettek el gólt. A meccs után viszont nemcsak emiatt foglalkozott velük a sajtó, hanem azért is, mert már menet közben is feltűnő volt, hogy csatakosra izzadták a mezüket, amit profi szinten viszonylag ritkán lehet látni az izzadságelvezető technológiák fejlettsége miatt.

A meccsről készült képeken jól látszik, hogy a csuromvizes mezek szó szerint a játékosokra vannak tapadva, amit a brit Sun szerint többen szóvá is tettek a közösségi médiában. A mezeket az Adidas gyártotta a belga csapatnak, akikkel a 2022-es vb-n is együttműködtek. Probléma azokkal is volt, azért kellett áttervezni az amúgy a Tomorrowland által inspirált második számú mezt, mert a FIFA nem engedélyezte sem a szivárványszínű grafikát, sem a LOVE feliratot.

Fotó: Arne Dedert / DPA /DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP Fotó: Arne Dedert / DPA /DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Fotó: Arne Dedert / DPA /DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Az akkori mezek viszont legalább nem vonzották ennyire az izzadságot, vagy legalábbis kevésbé látszott rajtuk, mint a mostani, sötétbordó verzión. Ez a szín tényleg el lehet átkozva, az Aston Villa hasonló főszínű, a brit Castore által gyártott mezeit az előző bajnoki idény közben kellett lecserélni, mert a játékosok ugyanígy teleizzadták őket, és arra panaszkodtak, hogy ez befolyásolja a teljesítményüket. Hasonló problémája a Brentfordnak is volt az Umbro mezeivel, ők konkrétan kiszámolták, hogy fél kiló extra súlyt is jelenthet a csatakos mez.

A Brentford játékosai pont ezért a harmadik számú szerelésüket viselték a problémás második helyett, és nincs kizárva, hogy a belgáknál is ez lehet majd a megoldás. A másik, világoskék-barna szerelésükre amúgy is többen lehetnek kíváncsiak, ezt ugyanis kifejezetten az Eb-re tervezték, és a Georges Rémi által írt képregénysorozat, a Tintin inspirálta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!