Gulácsi Péter: Ez egy idegenbeli meccs lesz a németeknek

2024. június 16. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Gulácsi Péter szerint a szerdai magyar–német Európa-bajnoki mérkőzés egy idegenbeli meccsel fog felérni a házigazda németek számára, mert olyan sok magyar szurkoló lesz a stuttgarti stadionban.

„A szurkolók támogatása döntő lehet a Németország elleni összecsapáson. A szurkolóink nagyon kreatívak, amikor a jegyek beszerzéséről van szó. Szerintem ez egy idegenbeli meccs lesz a németeknek. Hetek óta hatalmas futballeufória van Magyarországon, aminek nagyon örülünk. A szurkolóink támogatása energiát ad nekünk, ezt érezni is lehet. Ez ad nekünk lökést, amit ki is használhatunk” – mondta Gulácsi, aki a torna előtt a Bildnek beszélt a magyar válogatott erősségeiről.

Az RB Leipzig 34 éves kapusa úgy fogalmazott: „Világos szerkezetünk van arra vonatkozóan, hogyan akarunk játszani. És hihetetlen a csapatszellem. Mindenki tudja, hol a helye a csapatban és mi a szerepe. Természetesen van egy kivételes játékosunk Szoboszlai Dominik személyében, de nincs szupersztárunk. Mindenki egyenlő, mindannyian ugyanabba az irányba húzunk.”

A válogatott szövetségi kapitányáról, Marco Rossiról azt mondta, hogy óriási segítséget jelent számukra. „Ő egy hihetetlenül jó ember. Amit sokan mondanak Carlo Ancelottiról, az rá is igaz. A személyiségét tekintve nagyon hasonlít rá. Teljesen megbízik bennünk, bizalmat ad nekünk, de aztán elvárja a teljesítményt is” – tette hozzá Gulácsi.

A magyar válogatott kapusa a német csapatról is elmondta a véleményét. „Kiváló csapat, számomra ők az Eb esélyesei. Florian Wirtz kiemelkedő szezont játszott, számomra ő volt a Bundesliga legjobb játékosa. Plusz ott van Jamal Musiala, Toni Kroos és még sokan mások. Ez egy olyan csapat, ahol minden poszton topjátékosok szerepelnek. Ez minden ellenfélnek megnehezíti a dolgát” – mondta Gulácsi.

A németek péntek este 5-1-re ütötték ki a skótokat a nyitómeccsen. A magyar válogatott sajnos 3-1-es vereséggel kezdete a tornát Svájc ellen, így a szerdai német–magyar meccsnek még nagyobb tétje lesz a szempontunkból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!