Callum Styles Duolingóval tanul magyarul, és messzire jutna az Eb-n a válogatottal

2024. június 10. – 06:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszabb interjút adott a Guardiannek Callum Styles, a magyar válogatott honosított játékosa, aki a németországi Eb-n ott lesz Marco Rossi keretében. Styles az interjúban elmesélte, hogy egy ártatlan kiszólásnak köszönheti a válogatottságát, amikor a Barnsley meccsek előtt kiadott magazinjának, a Oakwell Review-nak mesélte el, hogy magyar nagymamája miatt játszhatna akár a magyar válogatottban is.

„A futball világában gyorsan terjednek a hírek, szóval az infó valahogy eljutott Magyarországra, és kapcsolatba léptek az ügynökömmel és a klubommal. Hetekkel később felhívott a szövetségi kapitány, hogy amint kész a magyar útlvelelem, vár az edzőtáborba. Visszakérdeztem, hogy nézőként számít rám? Mire mondta, hogy nyilván nem, játékosként számol velem. Igazi wow pillanat volt. Innen is köszönöm annak az embernek, aki Budapestről követi a Barnsleyt – mondta a lapnak Styles.

A futballista a magyar esélyekről is beszélt, szerinte a 14 meccses veretlenségi sorozat nagy önbizalmat adott a válogatottnak. „Ha Szoboszlai vezet minket, akkor az Eb a játszóterünk lesz, csak azt kell folytatnunk, amit eddig csináltunk” – mondta Styles, aki azt is hozzátette, a magyar szurkolótábor az egyik legjobb, amivel valaha találkozott.

Stlyes a Duolingo segítségével magyarul is tanul, de saját bevallása szerint nem halad túl jól. „Nehéz, mert csak akkor használom a magyart, amikor a válogatotthoz jövök. Akkor elég sokat fejlődök, de amikor visszatérek a klubomhoz, mindenki angolul beszél körülöttem, így könnyen elfelejtem azt, amit addig tanultam.

A játékos szerint a magyar válogatottnak megvan a játékoskerete, az edzője és a filozófiája is ahhoz, hogy jó eredményt érjen el az Eb-n, de ehhez keményen kell dolgozniuk. Styles szerint az elsődleges cél a továbbjutás a csoportból, ha ez összejön, onnan meccsről meccsre kellene építkezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!