Angol tehetséget honosított a magyar válogatott

2022. március 14. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

Már február végén felröppentek a pletykák, de az MLSZ hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy sikerült honosítani az angol másodosztályban futballozó Callum Stylest, akit Marco Rossi meg is hívott a márciusi Szerbia és Észak-Írország elleni barátságos mérkőzésekre készülő válogatott keretbe.

A Championship 22. helyén álló Barnsley futballistája Angliában született, de mivel az egyik nagymamája révén Magyarországról származik, lehetősége volt országot váltani.

A 21 éves Styles közönségkedvencnek számít a Barnsleyban. A ballábas játékos a középpálya bal- és jobboldalán, illetve közepén is bevethető. Rossi valószínűleg balszélső szárnyvédőként számít majd rá. Styles az előző szezonban robbant be a Championshipben, 42 mérkőzésen 4 góllal és 4 gólpasszal. Az idei idényben 2 gól és 1 gólpassz áll egyelőre a neve mellett.

Stylest komoly tehetségnek tartják, és az sem elképzelhetetlen, hogy néhány év múlva a Premier League-ben is bemutatkozhat majd. Egyelőre a skót Celtic, az angol másodosztályban szereplő Blackburn és Nottingham Forest, illetve az amerikai New York Red Bull érdeklődik iránta a pletykák szerint. A Transfermarkt szerint 3 millió eurót ér, amivel a magyar válogatott hatodik legértékesebb játékosa.

Styles-on kívül először kapott meghívót a válogatottba a debreceni Baráth Péter és a paksi Ádám Martin is. Utóbbi 24 meccsen szerzett 23 találatával vezeti az NB I idei góllövőlistáját. A magyar válogatott március 24-én Budapesten Szerbiával, 29-én Belfastban pedig Észak-Írországgal játszik majd barátságos mérkőzést.

A teljes keret:

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
  • Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)
  • Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Baráth Péter (DVSC), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC Union Berlin), Callum Styles (Barnsley FC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
  • Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FC Basel), Varga Kevin (BSC Young Boys)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!