Írország-Magyarország 2-1

2024. június 4. – 20:32

frissítve

Írország-Magyarország 2-1
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi Péter- Lang Ádám, Orbán Willi, Dárdai Márton – Loic Nego, Schäfer András, Nagy Ádám, Kerkez Milos – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik- Varga Barnabás

Az írek kezdőcsapata:
Caomihin Odhrán Kelleher – Séamus Coleman, Shane Duffy, Dara O'Shea, – Matt Doherty, Josh Cullen, William Smallbone, Robert Brady – Finn Azaz, Adam Idah, Samuel Szmodics

„Az írek ellen nehéz nyerni, ez látszott márciusban a belgák és a svájciak elleni találkozókon. Fizikálisan erős csapat, amely nagy intenzitással futballozik, hiszen többnyire Premier League-ben és Championshipben szereplő játékosok alkotják. Elsősorban a skót Eb-ellenfelünkhöz hasonlítható az írek játéka, ezért jó teszt lesz ez számunkra az Európa-bajnokság előtt” – mondta a szövetségi kapitány a meccs előtti sajtótájékoztatón.

Lehet, hogy a magyaroknak nehéz lesz nyerni, de az írek is ugyanezt elmondhatják magukról. Írország az idei két mérkőzésén nem szerzett gólt és helyzete sem volt sok. Az Eb-selejtezőkön is kevés gólja volt, azon túl, hogy Gibraltárt meg tudta szórni, csak Hollandiának és Görögországnak tudott egy-egy gólt lőni.

A magyar válogatott a június 14-én kezdődő Európa-bajnokság előtt két felkészülési meccset játszik. Az elsőt Dublinban az Eb-ről lemaradó Írországgal vívja meg 20:45-től. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint van tétje a mérkőzésnek, ez pedig az, hogy Magyarország megőrizze 14 meccse tartó veretlenségi sorozatát. Írországnak az Eb-ellenfél, szintén rendkívül fizikai futballt játszó Skóciát kellene modelleznie.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!